TŞOF Başkanı Apaydın, Samsun Büyükşehir´in UKOME´sinde görev alacak

13 Aralık 2012 Perşembe 11:05
TŞOF Başkanı Apaydın, Samsun Büyükşehir´in UKOME´sinde görev alacak






SAMSUN (CİHAN)- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF) uzun zamandır yürüttüğü belediyelerin ulaştırma ve koordinasyon kurullarında temsil bulundurulmasına yönelik çalışması meyvesini verdi. Meclis'te Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte görüşülerek kabul edilen UKOME Yasası kapsamında Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarına federasyonun belirleyeceği oda temsilcileri de katılacak ve oy kullanabilecek. Toplantılara katılacak oda başkanları belirlenirken, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın´ın Samsun Büyükşehir Belediyesi´nin Ulaştırma Koordinasyon Kurulu toplantılarına katılacağı öğrenildi.

Yerel yönetimlerin UKOME toplantılarında aldığı kararlar ve uygulamalar, zaman zaman şoför esnafı ile belediye yönetimlerini karşı karşıya getirdi. Sorunun yerinde çözülmesi gerektiğinden yola çıkılarak hükümet, Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte UKOME Yasası´nı da meclisten geçirmişti. UKOME Yasası´na göre şoför esnafının kurul toplantılarında temsilcisi de bulunacak. İlk etapta 16 Büyükşehir Belediyesi´nde hayata geçirilecek yeni sistem için TŞOF, toplantılara katılacak oda başkanlarını seçti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, şoför esnafının ulaştırma koordinasyon kurullarında temsil edilecek olmasının hem meslektaşları hem de şehir içi trafiğinin düzenlemesi bakımından olumlu olacağını söyledi. Bununla ilgili uzun zamandır çalıştıklarını ifade eden Başkan Apaydın, Uzun süreden beri konunun takipçisiyiz. Şoför esnafının temsilcilerinin UKOME´lerde olması, belediyelerin de çalışmalarını rahatlatacak ve sorunlar yerinde çözüme kavuşacaktır. dedi.

Büyükşehir içindeki kara, deniz, su, göl ve demiryolu üzerindeki her türlü taşımacılık hizmetlerinin koordinasyonu için kurulan UKOME´lerde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu´nun görevlendireceği ilgili odanın temsilcileri katılacağını açıklayan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Kabul edilen yeni yasa ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ilk etapta 16 ilde UKOME toplantılarına girecek olan oda başkanlarını aşağıdaki şekilde belirlenmiş ve oda başkanlarımız görevleri konusunda bilgilendirilmiştir. Yeni oluşan Büyükşehirlerde ulaştırma kordinasyon merkezlerinin kurulmasından sonra bu illere de UKOME temsilcileri atanacaktır. ifadelerini kullandı.

UKOME toplantılarına katılacak diğer oda temsilcileri ise şunlar: Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Kenan Yılmaz. Ankara Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu. Diyarbakır Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Ürfi Bora. Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu. Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Suat Er. Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ünal Akdoğan. İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cem Sert. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özkan. Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Ateş. Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Kaya. Konya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Can. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Yusuf Yazıcı. Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.