Tuğrul Türkeş: Terör bitene kadar bu mücadele devam edecek..

İstanbul Çevik Kuvvet polisini hedef alan bombalı saldırının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş 'Terör bitene kadar mücadele durmayacak' dedib

07 Haziran 2016 Salı 14:07
Tuğrul Türkeş: Terör bitene kadar bu mücadele devam edecek..






Türkeş: Terör bitene kadar bu mücadele devam edecek..

İstanbul Vezneciler'de 7 polis ve 4 vatandaşımızın şehid eden kanlı saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Türkeş'ten önemli açıklamalar geldi. Türkeş açıklamasında terör bitene kadar bu mücadele devam edecek dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıdan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, "Herkesin bilmesi gerekir ki; bunlar bizi yıldırmaz. Yeni moda tabiriyle, eğer üst akılı da varsa bu terör gruplarının bu üst aklında anlaması lazım." dedi.
 
Bombalı saldırı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde terörün sona erdiği noktalarda uygulanacak toplumsal ve sosyal rehabilitasyon ile ilgili, “Hasar görmüş epey yapı var. Bu hasar görmüş yapıları yenilemek bazen olduğu yerde yenilemek mümkün değil. Oradaki vatandaşlarımızın bu travmalardan biran önce çıkması lazım. Onun için de hükümet kapsamlı çalışmalar yapıyor” dedi.

ERDOĞAN'A BİLGİ VERDİ

Başbakan Yardımcısı Türkeş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Çankaya Köşkü’nde bir görüşme gerçekleştirdi. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu,  İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıdan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. Bunun üzerine ise Vezneciler’de yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yapan Türkeş, “Türkiye bu kanlı terör saldırılarının yenisi ile karşı karşıya kaldı. 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunun 5 tanesi polis memuru diğerleri ise sivil vatandaşlar. Yaralılarda var. Türkiye hem bölgesinin önde lider ülkesi olması hem de bu jeopolitiğin getirdiği sancı ve sıkıntıları yaşıyor. Herkesin bilmesi gerekir ki; bunlar bizi yıldırmaz. Yeni moda tabiriyle, eğer üst akılı da varsa bu terör gruplarının bu üst aklında anlaması lazım, eğer üst aklı yokta sadece akılsız teröristse onun da anlaması lazım ki bu terör olaylarını bitirene kadar biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde terörün sona erdiği noktalarda uygulanacak olan toplumsal ve sosyal rehabilitasyon ile ilgili olarak ise Türkeş, “Çok anlaşılmış bir şey değil. Türkçesi az olanlar o konuda cahil kafalarıyla yorum yapıyorlar. Daha o konu ön hazırlık safhasında. Bilmeden anlamadan da fikir yürütenlere hayretler içinde bakıyorum. Türkçe de,  “Okumadan alim yazmadan hattat” diye güzel bir laf var. Bu konuda ne olduğunu bilip bilmeden açıklama yapanlara söylenecek tek söz budur. Hasar görmüş epey yapı var. Bu hasar görmüş yapıları yenilemek bazen olduğu yerde yenilemek mümkün değil. O zaman da onun farklı bir yerde yapılması gerekiyor. Çarpık şehirleşme vardı. Bu vesileyle o düzeltilmeye çalışılıyor. Birçok yönü var bunun. Oradaki vatandaşlarımızın bu travmalardan biran önce çıkması lazım. Onun için de hükümet kapsamlı çalışmalar yapıyor” açıklamasında bulundu.  

 
Anahtar Kelimeler:
Bombalı Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.