Turan ordusu için ilk adım atıldı: Bundan sonra NATO düşünsün

Türkler kendi ordusunu kuruyor. Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan ilk Türk askeri ortak birliği için düğmeye bastı. Kırgızistan'ın da bu askeri şemsiye içinde yer alması bekleniyor..

06 Ekim 2015 Salı 16:15
Turan ordusu için ilk adım atıldı: Bundan sonra NATO düşünsün






Turan ordusu için ilk adım atıldı: Bundan sonra NATO düşünsün


Yıllardır tartışılan Türk Dünyası Askeri Birlik Örgütü konusunda ilk somut adımlar atılıyor. Türkiye'nin büyük önem verdiği Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı'nın kurulması için Azerbaycan ve Kazakistan ile bir süredir devam eden görüşmelerde olumlu sonuçlar alındı.

Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında devam eden görüşmeler Sosyal Medya'da Turan Ordusu kuruluyor yorumlarına neden olurken, üç ülkenin ortak istişare görüşmelerine Kırgızistan'ın da dahil edilmesi bekleniyor. Ebedi Tarafsızlık ilan eden Türkmenistan'ın yer almadığı yeni bölgesel gücün ilk merkezi Ankara ya da Baku olacak.


Azerbaycan’da resmi temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Trend Haber Ajansı’na yazılı bir röportaj verdi. Akar Türk devletleri arasında ortak bir ordu kurulmasıyla ilgili olarak "Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında, Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı’nın (TAKM) kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" dedi.

ORTAK ORDU İÇİN İLK ADIM

"Zaman zaman gündeme gelen konulardan biri de, Türk dilli devletlerin ortak ordusu konusudur. Sayın Genelkurmay Başkanı, fikrinizce şu anki aşamada Türk dilli devletlerin ortak ordusu yaratılması söz konusu mu?" sorusunu yanıtlayan Akar şu şekilde konuştu;

AVRASYA ASKERİ STATÜLÜ KOLLUK KUVVETLERİ TEŞKİLATI

"Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği (FIEP) üyeliğinden elde edilen uluslararası tecrübelerden istifade ile Orta Asya ve Kafkas ülkeleri Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri arasında ikili ve çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla, 2011 yılında uluslararası bir organizasyon kurulması çalışmaları başlatılmıştır. Aynı tarih, kültür ve dil köklerinden gelinmesinden kaynaklanan yakınlaştırıcı etki, bu ülkelerde bulunan askeri statülü kolluk kuvvetleri arasında dayanışmayı sağlayacak bir birliğin teşkil edilmesini mümkün kılmıştır. Bu kapsamda, Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında, Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı’nın (TAKM) kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."
Son Güncelleme: 06.10.2015 16:36
Anahtar Kelimeler:
Turan Ordusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa karatay 2015-10-07 00:06:50

hayırlı uğurlu olsun sanki bu haber bir kaç yıldır servis ediliyor nedense her seferinde seçim öncesi servis ediliyor yerli milli otomobil gibi yine o haber de verilmele başladı... inşallah bu tür haberlerle akp oy telaşına düşmüş değildir inşallah gerçektir