Turistler İslamiyet'i dil bilen din görevlisinden dinleyecek

13 Aralık 2012 Perşembe 15:50
Turistler İslamiyet'i dil bilen din görevlisinden dinleyecek






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesinde camileri ziyaret eden turistlere İslamiyet hakkında bilgi verilecek. Manavgat Müftülüğü tarafından hazırlanan 'Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil' projesi kapsamında açılan kurslar sayesinde ilçedeki bütün din görevlileri dil öğrenecek. Böylece camileri ziyaret eden turistler ilk ağızdan doğru bir şekilde bilgi alabilecek.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Müftü Vekili Osman Öztürk ile kaymakamlık binasında düzenlediği toplantıda proje hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Bulgurlu, proje kapsamında ilçede görev yapan 240 din görevlisinin Manavgat Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) açılan Almanca, Rusça ve İngilizce kursuna giderek yabancı dil öğreneceğini söyledi. Kursların 120 saat süreceğini belirten Bulgurlu, 2 yıl içinde din görevlilerinin başta İngilizce olmak üzere Almanca ve Rusça dillerini öğrenmelerini sağlayacaklarını kaydetti.

Mimari yapısı ve 4 minaresiyle Akdeniz Bölgesi'ne her yönüyle model olan Külliye Camii'ni yıllık 1 milyon turistin ziyaret ettiğini belirten Bulgurlu, mabedi ziyaret eden turistlere İslam dini hakkında rehberlerin yanı sıra din görevlilerinin de ilk elden bilgilendirme yapmasını doğru bulduklarını söyledi.

Bulgurlu, şöyle devam etti: Yılda 4 milyon kişinin tatil yaptığı Manavgat'a gelen turistler, tarihi, turistik ve doğal zenginliklerimizin yanı sıra camilerimizi de ziyaret etmektedir. Camilerimize gelen turistler İslam dini hakkında bilgi edinmek istemektedir. Bu nedenle camileri ziyaret eden turistlere kendi dillerinde İslam dinini ve kültürünü doğru bir şekilde anlatılmasının doğru olduğuna inanıyoruz.

Müftü Vekili Osman Öztürk ise 'Bir lisan bir insan iki lisan iki insan' düşüncesiyle hazırladıkları proje ile yabancı dil bilen din görevlilerinin turistlerle irtibata geçme ve dini bilgileri turistlere aktarmalarının yararlı olacağına inandıklarını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.