'Türk iş adamlarının Fransa'da rahat ticaret yapmalarını sağlayacağız'

13 Aralık 2012 Perşembe 11:05
'Türk iş adamlarının Fransa'da rahat ticaret yapmalarını sağlayacağız'






GAZİANTEP (CİHAN)- Paris Valisi Daniel Canepa, Gaziantep'in gelişen ve Paris'in ise dünyanın marka şehirlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, Türk iş adamlarının Fransa'da ticaret yapma noktasında bazı istekleri var. Bu noktadaki sıkıntılara çözüm bulacağız. dedi.

Vali Canepa, beraberinde resmi ve özel sektör temsilcileriyle birlikte Gaziantep'e geldi. Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) organizasyonunda, Fransa Türk İş Adamları Derneği (FEDİF) işbirliğiyle, 'Paris Yatırım Ajansı Programı ' adı altında Gaziantep'te bir araya gelen iş adamları, Türkiye- Fransa arasındaki ticareti geliştirme adına görüşmeler yaptı.

Sahan Restaurant'ta gerçekleşen programa, Paris ve Ilede Valisi Daniel Canepa, Paris Yatırım Ajansı Başkanı Pierre Simon, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, FEDİF Başkanı Nevzat Ceylan, GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan, iş adamları ve dernek üyeleri katıldı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği ele alındı. Türkiye ile Fransa arasında ortak noktaların olduğunu belirten Vali Daniel Canepa, iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını ifade etti. Canepa, Paris olarak dünyanın marka şehirlerinden birisiyiz. Gaziantep'te Türkiye'nin gelişen şehirlerinden bir tanesi. Ticari sektör anlamında baktığımızda birbirimizi tamamlayıcısı niteliğindeyiz. Türk iş adamlarının Fransa'da ticaret yapma noktasında bazı istekleri var. Bu noktadaki sıkıntılara çözüm bulacağız. dedi.

Gaziantep'in gelişen ekonomisi hakkında bilgi veren TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan şunları kaydetti: Türkiye'deki dokumasız kumaşın yüzde 95'i, makine halısının yüzde 82'si Gaziantep'te üretiliyor. Akilik ve sentetik ipliğin yüzde 45'i, makarna, un irmikin yüzde 50'si, aynı zamanda çikolata ve şekerlemenin yüzde 30'u, bitkisel yağların yüzde 10'u Gaziantep'te üretiliyor.

Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını dile getiren Fincan, Fransa- Türkiye arasındaki ilişkiler dönem dönem sekteye uğramakla birlikte köklü düşmanlıklara dönüşmüyor. Biz istiyoruz ki iki ülke arasındaki dostluk gelişerek devam etsin. diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki ülke yetkileri birbirlerine plaket takdim etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.