Türk misafirperverliğini öğrenmek için Çorlu'ya geldiler

13 Aralık 2012 Perşembe 17:21
Türk misafirperverliğini öğrenmek için Çorlu'ya geldiler






TEKİRDAĞ (CİHAN)- Ukrayna´ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Devlet Televizyonu (GTRK), Türk misafirperverliğini yerinde görmek ve tanıtım yapmak amacıyla geldiği Çorlu´da çekim yaptı.

Tekirdağ´ın Çorlu ilçesine gelen GTRK Kanalı, Kırım´da yayınlanan `Evimiz´ isimli yarışma programında finale kalan 5 finalist ve aileleri ile Çorlu'ya geldi. 5 misafir aile, Çorlu'da 5 aileye bir gece misafir oldu. Türk misafirperverliği, yemekleri, ev ortamı ve aile içerisindeki iletişim önplana çıkarılarak çekimler yapıldı. Kırımlı misafirler, ailelerin kendilerine gösterdiği ilgiden fazlasıyla memnun olarak Çorlu'dan ayrıldı.

Misafirlerden Bahit Gül, `´Bize gösterilen misafirperverliği anlatacak kelime bulamıyorum. Kendimizi evimizde gibi hissettik´´ dedi. Misafirlerden 12 yaşındaki Tonya ise `´Misafirleri çok güzel bir karşılama adabınız var. Benim çok acil bir şekilde misafir karşılamasını sizler gibi öğrenmem lazım.´´ ifadelerini kullandı.

GTRK devlet kanalında yayınlanan `Evimiz´ programın yapımcısı Katerina Gronüova ise `´Türkiye'ye finalistlerimizle geldik. Bu gezi de devam eden yarışmamızın bir parçası. Finale kalan 5 yarışmacımız, burada gördükleri güzellikleri kendi evlerinde de uygulayabilecekler mi onları gözlemleyeceğiz. Misafir kaldıkları aileyi Kırım´a davet edip orada ağırlamayı da başarırlarsa büyük puan alacaklar. Ben de kaldığım evdeki misafirperverlikten çok mutlu oldum.´´ açaıklamasını yaptı.

Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda Türkiye'ye gelen Kırımlı misafirler, Çorlu Fatih Koleji'nde katıldıkları program sonrasında, Çorlu Kırım Türkleri Dernek Başkanı İsmail Tonguç´u da ziyaret ederek, Çorlu´dan ayrıldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.