Türk Ocakları'ndan Suriyeli'lere vatandaşlık uyarısı

12 Temmuz 2016 Salı 17:59
Türk Ocakları'ndan Suriyeli'lere vatandaşlık uyarısı






Türk Ocakları'ndan Suriyeli'lere vatandaşlık uyarısı



Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Mutlu Kurt, Suriyeli sığınmacılara Türk vatandaşlığı verilmesi yönündeki iddialara tepki göstererek, "Doğu Türkistanlı Uygur Türklerine, Bayırbucak'tan gelen Türk ailelere ve Afganistan'dan gelen Özbek Türklerine vatandaşlık verilmezken 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz 2 Temmuz'da Kilis'te katıldığı iftar programında Suriyelilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarına olanak tanıyan çalışma başlatıldığını ifade etti.

Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Mutlu Kurt,
bu uygulamaya tepki gösterdi. Kurt, "Geçici olarak ülkemizde misafir edilen Suriyeliler ekonomik bir bedel ödememize sebep oldukları gibi ülkemizin güvenliği açısından da büyük riskler oluşturmaktadır.

Hiçbir ülke bu derece kontrolsüz ve hesapsız bir şekilde göçmen kabul etmemektedir.

Geçici olarak geldikleri söylenilen 3 milyon mültecinin bir anda vatandaşlığa geçirilmesi ülkemiz açısından çok büyük toplumsal travmalara sebebiyet verecektir. Yıllardır Türkiye'de yaşayan ve vatandaşlık bekleyen Doğu Türkistanlı Uygur Türklerine, Bayırbucak'tan gelen Türk ailelere ve Afganistan'dan gelerek Türkiye'ye yerleşen Özbek Türklerine Türk vatandaşlığı verilmezken bir anda 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Ülkemizin güvenliği açısından risk içermeyen, demografik yapımızı bozmayacak, stratejik olarak düşünülebilecek sınırlı sayıda vatandaşlık verilmesini makul görülebilir.

Ancak tüm göçmenlere herhangi bir kriter konulmadan yoğun bir şekilde vatandaşlık verilmesi çok yanlış ve ülkemiz açısından zararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

 
Anahtar Kelimeler:
Türk Ocakları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.