Türk Savaş uçakları vurdukça, Amerikalı subaylar çılgına dönmüş!

Türk F-16'ları tarafından PKK kamplarına yönelik operasyonlarda vurulan depolardan Amerikan silahları çıktı. Kuzey Irak ve Suriye'de hedef alınan depolarda uçaksavar ve anti tank mayınları bulunuyordu...

16 Ekim 2015 Cuma 15:39
Türk Savaş uçakları vurdukça, Amerikalı subaylar çılgına dönmüş!






 Türk savaş uçakları, PKK'ya verilen Amerikan silahlarını vurdu

Türk uçaklarının Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yaptığı operasyonların detayları yeni yeni ortaya çıkıyor. İstihbarat raporlarına göre, Türk savşa uçaklarının vurduğu PKK depolarında Amerikan ordusunun kullandığı anti tank mayınları ile diğer ABD menşeine sahip patlayıcılar çıktı. Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak ve Suriye'deki PKK kamplarına yönelik sortileri arttıkça, Amerikalı subayların çileden çıktığı bildiriliyor...

ABD ve Rusya'nın DAEŞ'le mücadele için PYD'ye yeniden silah verme niyetine bakın neden sert tepki gösterildi.

 Türk Dışişleri, böyle bir hamlenin risklerini ABD'ye aktardı. Türkiye'nin 24 Temmuz'dan sonra Kandil'e düzenlediği hava operasyonlarındaPKK'nın gizli silah depoları vurulmuştu. Vurulan o depolarda ABD'nin PYD'ye verdiği, ancak bir şekilde PKK'nın eline geçen mühimmatın olduğu tespit edilmişti.

UÇAKSAVAR DA VAR
 
Anti-tank mayın, roketatar, otomatik tüfek ve uçaksavarların bulunduğu gizli depolar insansız hava uçaklarından alınan görüntü, yerel istihbarat ve özel kuvvetlerin Kandil'e sızmasıyla tespit edildi. Özel Kuvvetler gizli mühimmat depolarının yerlerini lazerleme ile işaretlerken, F-16'lar bu noktaları havadan vurarak imha etti. Operasyon yapılmadan kısa bir süre önce ABD, havada koordinasyon amacıyla bilgilendirildi.
 
GÖRÜNTÜ ANKARA'YI ŞOKE ETTİ
 
Gizli silah deposunun vurulmasının ardından ortaya çıkan görüntü ise Ankara'yı şoke etti. Gizli deponun çevresinde üç ayrı patlama meydana geldi. Bu patlamaların gizli depoya tünellerle bağlanmış 3 ayrı diğer gizli deponun havaya uçmasıyla gerçekleştiği tespit edildi. ABD'nin PYD'ye verdiği mühimmatların bu depolarda saklandığı belirtildi.
ABD'nin Suriye'nin Kuzeyindeki Kürt gruplara silah vereceğinin açıklanması üzerine ABD Büyükelçisi geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Burada yapılan görüşmede Büyükelçi'ye PYD'nin iyi niyetli olmadığı, PYD'ye verilecek silahların PKK'nın eline geçeceği net bir şekilde anlatıldı. PYD'ye silah verilmesi halinde bunun tekrarlanacağı, Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarının tehlikeye gireceği vurgulandı.
 
PKK'YA STINGER VERMEMİŞLER; VERSEYDİNİZ BARİ
 
Bu arada PKK'nın PYD üzerinden ABD'den Türk F-16'larına karşı kullanılmak üzere uçaksavar stinger füzesi istediği öğrenilmişti. ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri AA'ya yaptığı değerlendirmede bu silahların yanlış ellere geçmesi halinde olumsuz sonuçlar doğacağını, bu yüzden PYD'ye omuzdan havaya atılan uçaksavar füzeler vermeyeceklerini duyurdu.
Bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi ''Stratejimiz dahilinde bu yok. IŞİD'in elinde uçak yok. O nedenle bu gruplara yerden havaya fırlatılan füzeler veya omuzdan fırlatılan füzeler vermemizin bir anlamı yok. Ayrıca, omuzdan fırlatılan uçaksavar füzelerinin terörizm içinde yarattığı tehdidin farkındayız. Bu yüzden bu tür malzemenin kesinlikle yanlış kişilerin eline geçmesini istemeyiz'' dedi. Kaynak: Sabah
Son Güncelleme: 16.10.2015 15:47
Anahtar Kelimeler:
PKK Amerikan Silahları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.