Türk Telekom'dan 9 ayda 1,7 milyar TL'lik yatırım

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:12
Türk Telekom'dan 9 ayda 1,7 milyar TL'lik yatırım






İSTANBUL (CİHAN)- Türk Telekom, 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Grubun bu dönemde yaptığı konsolide yatırım tutarı 1,7 milyar TL'yi bulurken; gelirleri 2011'in aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 3,2 milyar TL'ye ulaştı. 81 ilde yürütülen faaliyetlerin ardından 1,5 milyonu aşkın hane de fiber kapsamına alındı.

Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani, 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Bu dilimde Türk Telekom Grubu güçlü mali ve operasyonel performans sergiledi. ifadesini kullanan Kanafani, grup gelirlerinin seneden seneye yüzde 6 büyüyerek 3,2 milyar TL'yi gördüğünü belirtti. Faiz, amortisman, vergi öncesi kar (FAVÖK) marjının yüzde 40 olurken, net kârlarının seneden seneye yüzde 77 artışla 636 milyon TL'ye çıktığını dile getiren Kanafani, sabit geniş bantta data tüketimi ve süratinin artması yönünde belirgin eğilim devam ederken toplam müşteri sayılarının da 7 milyona vardığını kaydetti.

TTNET'in sınırsız data planı müşterilerinin toplam müşteri tabanının yüzde 71'ini oluşturduğunu aktaran Türk Telekom Grubu CEO'su Kanafani, 3. çeyrekte Türk Telekom ve TTNET eve/binaya kadar fiber ağına yatırım yaparak 1,5 milyon haneye ulaştı. TTNET'in çoklu ürün paketi teklifleri Tivibu Ev IPTV hizmetiyle devam etti. Lap top ve tablet PC teklifleri ile 2 veya 3 seneye varan data planı protokollerini içeren son kampanyamız müşterilerimiz arasında heyecan yarattı. Bu kampanyaların internet kullanımına uygun cihaz penetrasyonunu daha da artırmasını bekliyoruz. diye konuştu.

Kanafani, grubun mobil tarafı ile ilgili de şu bilgileri verdi:

3. çeyrekte daha büyük kârlılıkla güçlü büyümemize devam ettik. Mobil gelirlerimiz yüzde 11 artarak 910 milyon TL'ye çıktı ve FAVÖK marjı yüzde 14 oldu. Net 206 bin müşteri edinilirken; toplam müşteri sayısı 13,2 milyona denk geldi. Avea müşterilerin kendi paketlerini ses, data, SMS ve telefon alternatif planlarını seçerek tek bir sabit fiyat üzerinden tasarlayabileceği yenilikçi tarifelerine devam etti. Tek başına data gelirleri (SMS ve Katma Değerli Hizmetler hariç) rekor büyümeyle yüzde 64 arttı. Data gelirleri 2011'de yüzde 8, 2012 3. çeyreğinde toplam servis gelirlerinin yüzde 12'sini oluşturdu.


Ticari segment müşterileri için, Türk Telekom, TTNET ve Avea'nın ortak teklifi 'Biz'in rekabet güçlerini artıran teklifler içerdiğini dile getiren Hakam Kanafani, şöyle devam etti:

'BİZ' mobil, sabit, internet ve bulut hizmetlerini makul fiyatlarla sunuyor. Türk Telekom Grubu olarak Türkiye telekom sektöründe öncü konumumuzu devam ettirme adına yakınsama stratejimiz ve grup sinerjilerine odaklanıyoruz. Yönetim ekibimize yeni üyeler kattık. Bu değişikliklerle müşterilerimizin dinamik ihtiyaçlarına odaklanan enerjik bir lider ekip oluşturmayı hedefliyoruz. Yönetim ekibimizin her zaman müşterilerimizi merkeze alarak stratejimizi başarıyla uygulayacağına inanıyoruz.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.