Türk Yıldızları Yasta | Konya'da uçak düştü, pilot şehit

Milli Savunma Bakanlığı, eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızlarına ait NF-5 tipi uçağın Konya'da düştüğünü duyurdu. Uçağın pilotu şehit oldu. Olay yerinden ilk görüntüler ajanslar tarafından servis edildi.

07 Nisan 2021 Çarşamba 15:18
Türk Yıldızları Yasta | Konya'da uçak düştü, pilot şehit






Türk Yıldızları Yasta | Konya'da uçak düştü, pilot şehit


Konya'nın merkez Karatay ilçesinde gösteri uçağı düştü. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı, düşen uçağın pilotunun şehit olduğunu açıkladı. 

MSB'den düşen uçakla ilgili yapılan açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır" denildi.

PİLOT ŞEHİT DÜŞTÜ

MSB'den daha sonra yapılan açıklamada ise, "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi. MSB'den düşen uçakla ilgili yapılan açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır" denildi.

AYNI BÖLGEDE DAHA ÖNCE TÜRK YILDIZLARI'NA AİT UÇAK DÜŞMÜŞTÜ 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi olan Türk Yıldızları'na ait NF-5 uçağı da 13 Mart 2012'de, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki traktör fabrikasının boş arazisine düşmüştü. Tel örgüleri koparıp, yaklaşık 500 metre sürüklenen askeri uçak, fabrika binasına yaklaşık 300 metre kala parçalanmıştı. Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer ise şehit olmuştu. 

Son Güncelleme: 07.04.2021 21:09
Anahtar Kelimeler:
Uçak DüştüKonya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.