Türkçe bilmeyen ithal seçmen AKP'nin başına dert oldu

Parayla Türk Vatandaşlığı satın alan Arap kökenli seçmenin oy kullandıktan sonra A Haber Canlı Yayını'na çıkarılması AKP yanlısı kanalın başına dert oldu

21 Mayıs 2023 Pazar 14:05
Türkçe bilmeyen ithal seçmen AKP'nin başına dert oldu






Türkçe bilmeyen ithal seçmen AKP'nin başına dert oldu

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi gümrük kapıları ile yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi devam ederken, iktidarın en ateşli savunucusu medya kurumu A Haber, canlı yayında bir skandala imza attı. Türkiye'yi istila eden yabancıların varlığı sert tepkilere neden olurken, Türkçe bilmeyen arap asıllı birinin A Haber'de oy kullanmasının hemen ardından canlı yayına çıkarılması sosyal medyanın gündemine oturdu. İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde konut ve kira fiyatlarının üç yıl içinde yüzde 500'ün üzerinde artmasına neden olan araplara tepkiler yükselirken, Türk halkının geleceğini ithal seçmenlerin oylaması vatandaşın öfkesini artırıyor.

A Haber muhabiri tarafından mikrofon uzatılan seçmenin Arapça konuşması üzerine röportajın yarıda kesildiği görüntüler kısa sürede gündem oldu. A Haber, söz konusu görüntüleri yayından kaldırmaya başladı.

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde havalimanı ve gümrüklerde oy kullanma süreci başladı. A Haber, İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleştirdiği canlı yayında oy kullanan Türkiye vatandaşı bir kişiyle röportaj yapmak istedi. 


Ancak muhabirin mikrofon uzattığı seçmen, Arapça cevap verince muhabir konuşmayı yarıda kesmek zorunda kaldı. Sosyal medyada gündem olan bu görüntülerin ardından A Haber videoyu her yerden kaldırmaya başladı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.