Türkiye, 09.05'de Atatürk için ayağa kalktı

Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80'inci yıl dönümünde ayakta andı.

10 Kasım 2018 Cumartesi 12:03
Türkiye, 09.05'de Atatürk için ayağa kalktı







Türkiye, 09.05'de Atatürk için ayağa kalktı


Saat 09.05.. Türkiye'nin durduğu andır. Mustafa Kemal Atatürk için hiç kimseden talimat, emir almadan, işini gücünü bırakıp, arkasında bağımsız, özgür bir ülke bırakan Atatürk, 82 milyonun Türk Milleti olduğu andır..

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80'inci yılında yurt genelinde tören, panel ve konferanslarla anıldı. Saatler 09.05'te ise Türkiye Ata'sına duyduğu sonsuz saygı ve şükranla ayağa kalktı...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80'inci yılında Türk Milleti tarafından 7'den 70'e saygıyla anıldı. Saatler 9'u 5 geçtiğinde yurdun her yerinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hayat durdu. Yürekleri acıtan o siren sesleriyle kadını erkeği, genci yaşlısı, Ata'sına saygı duruşunda bulundu. İşte Ata'sını ölümünün 80'inci yılında unutmayan ve asla unutmayacak olan Türk milletinden farklı kareler...


İstanbul'da saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlar araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.


İstanbul'daki Avrasya Tüneli'nde seyir halindeki sürücüler önce araçlarını durdurdu, sonra inip saygı duruşunda bulundu.
 

Anahtar Kelimeler:
AtatürkSaat 09.05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.