Türkiye batılı güçleri açıkça uyardı | Örgüt tesislerinden uzak durun

Türk Dışişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütüne ait barınak, yığınak ve tesislerde üçüncü ülkelere ve taraflara (ABD başta olmak üzere batılı ülkelere) bulunmaması uyarısında bulundu

04 Ekim 2023 Çarşamba 20:42
Türkiye batılı güçleri açıkça uyardı | Örgüt tesislerinden uzak durun






Türkiye batılı güçleri açıkça uyardı | Örgüt tesislerinden uzak durun


Terör örgütüne yönelik operasyonların üçüncü gününde Türk savaş uçakları yeniden harekete geçti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, İçişleri Bakanlığı'na terör saldırısı soruşturmasına yönelik, "2 teröristin Suriye'den geldiği tespit edildi. Silahlı kuvvetlerimizin bu eyleme cevabı son derece sert olacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi.

İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"İKİ TERÖRİST DE SURİYE'DEN GELDİ"

Fidan, konuşmasında Ankara'daki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren iki teröristin Suriye'den geldiğini söyledi. 

Bakan Fidan, "Terör ile mücadelede Türkiye’nin tavrının ne kadar net olduğu bilinen bir husustur. Bu son olayda da 2 teröristin Suriye’den geldikleri burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Silahlı Kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar" dedi.

Bakan Fidan açıklamasında, "Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.