Türkiye ikinci kez sandık başına gidiyor | Yasaklar başladı

Türkiye yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için yarın ikinci tur oylama kapsamında sandık başına gidiyor. Vatandaş; yeni Cumhurbaşkanı ülkemize demokrasi, huzur, adalet ve bolluk getirmesini bekliyor.

27 Mayıs 2023 Cumartesi 17:36
Türkiye ikinci kez sandık başına gidiyor | Yasaklar başladı






Türkiye ikinci kez sandık başına gidiyor | Yasaklar başladı



Yurt genelinde yarın sabah saat 08.00'de başlayacak oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Sabah saatlerinden itibaren seçim günü yasakları uygulanacak.

Buna göre; Seçim yasakları sabah saat 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak.

PROPAGANDA YASAĞI BUGÜN BAŞLADI

Bugün saat 18.00'de başlayan propaganda yasağı 24 saat devam edecek. Yarın sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞINA GEÇİCİ YASAK

YSK tarafından bir önceki seçim döneminde yapılan duyuruya göre, 28 Mayıs günü alkollü içki satışı geçici olarak yasak olacak. Buna göre, seçim günü sabah saat 06.00'dan gece 24.00'e kadar alkollü içki satışı yasak olacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Düğünler ise saat 18.00'den sonra yapılabilecek. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.