Türkiye şehitleri için yürüyor: Bayrağını alan yollara döküldü

Türkiye, terör örgütü PKK'nın kalleş pusularında iki günde şehit düşen 30 asker ve polisin yasını tutarken, ülkenin dört bir yanından protesto haberleri geliyor...

08 Eylül 2015 Salı 16:13
Türkiye şehitleri için yürüyor: Bayrağını alan yollara döküldü






Türkiye şehitleri için yürüyor: Bayrağını alan yollara döküldü

Terör örgütünün kanlı saldırılarına sivil öfke giderek yükseliyor. Türkiyenin doğsunda batısında güneyinde kuzeyinde çok sayıda şehir merkezinde protestolar yaygınlaşıyor..
ŞANLIURFA’da, sosyal medyada örgütlenen 200 kişilik grup, Dağlıca ve Iğdır'da düzenlenen terör saldırılarını yürüyüşle protesto etti.


Dağlıca ve Iğdır’da asker ve polislerin şehit edilmesinin ardından Şanlıurfa’da; 200 kişilik kalabalık kentin en işlek noktalarından Atatürk Bulvarı'nda yürüyüş yaptı.


Ellerinde bayraklar ile yürüyen ve sık sık PKK aleyhine slogan atan kalabalığa, vatandaşlar da alkışlarıyla destek oldu.


Kalabalığın yürüyüşü sırasında polisler de bölgede zırhlı araçlarla önlem aldı.


BOZÜYÜKLÜ KAMYONCULAR: BİZ DE SAVAŞA HAZIRIZ

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Taşıyıcılar Kooperatifine bağlı yüzlerce kamyoncu, yaşanan terör olaylarına tepki göstermek için araçları ile yollara düştü. Yüzlerce kamyonun katıldığı ve kilometrelerce kuyrukların oluşturulduğu konvoy ile yaşanan terör olayları ve terör yandaşları ilçeyi inleten kamyon kornoları ile protesto edildi.

Taşıyıcılar Kooperatifi önünden başlayan kamyon konvoyu, Çevre Yolu üzerinden bölge trafik, oradan da şehir merkezi üzerinden tekrar Taşıyıcılar Kooperatifine ulaşılması ile sona erdi. Yüzlerce kamyonun katıldığı ve uzun kuyrukların oluştuğu kamyon konvoyu çevre yolu ve şehir merkezi trafiğini kilitledi. Kamyon sürücüleri kornoları ile ilçeyi inletirken cadde boyunca her kesimden vatandaşta ellerinde bayrakları ile kamyon sürücülerine destek oldu.

Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Ünal, yürekli Bozüyük halkının sadece eyleme değil gerektiğinde cephede savaşmaya hazır olduğunu söyledi. Başkan Ünal, “Terör olaylarının artış gösterdiği bu günlerde bizler de Bozüyük Taşıyıcılar Kooperatifi olarak tepkimizi ortaya koymaya çalıştık. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet şehit ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu yürekli esnafımız ve Bozüyük halkımız ile sadece eyleme değil gerekirse cephede savaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm ülkemizin başı sağolsun” dedi.


ÇANKIRI'DA BİNLER ŞEHİTLERİMİZ VE TERÖRE LANET İÇİN YÜRÜDÜ

ÇANKIRI’da Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımı ile binlerce kişinin katıldığı şehitlere saygı ve teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.

Kucaklama Taşı Mevkii'nde başlayan yürüyüşe yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Yürüyüşe AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Çelik, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Saadet Partili İl Başkanı Ömer Uzun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak ile memur ve işçi sendikalarının temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Terör örgütü PKK’yı lanetleyen sloganların atıldığı yürüyüş, kent merkezindeki Atatürk Anıtında sona erdi. Toplanan kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları ile çeşitli sloganlar atıp, terör örgütü PKK ve destekçilerini kınadı.

ÖLÜLERİMİZİ TOPLAYAMIYORUZ, BİZ BU KADAR ACİZ MİYİZ?

Baro Başkanı Erkan Köroğlu’nun terörü lanetleyen ve birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşması ardından kürsüye Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı emekli gazi astsubay Yüksel Teke geldi. Teke'nin gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında "Ölülerimizi toplayamıyoruz, biz bu kadar aciz miyiz?" dedi. Teke, Dağlıca’daki operasyonlara değinirken şunları söyledi:

İSTİKLAL MAHKEMELERİ VE CESUR YÜREKLİ HAKİMLER İSTİYORUZ

"Dağlıca yolunun ulaşıma açılması maksadı ile yürütülen operasyonda daha önceden bölücü, hain, PKK terör mensubu grubu tarafından yol kenarına yerleştirilen 400 kilo patlayıcı, nedir bunların amacı? Nerden geldi bu patlayıcı? Nasıl girdi Türkiye’ye? İki zırhlı araç ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan 16 asker cayır cayır yanmış. Ne pahasına olursa olsun terörün üzerine gidilmeli. Son terörist kalıncaya kadar mücadele edilmeli. Bu mücadele sırasında şehitler gelecektir. Biz bunlardan korkmuyoruz. Dokunulmazlıkların terör suçlarını kapsamamasını istiyoruz. İstiklal mahkemeleri ve cesur yürekli hakimler istiyoruz. Ortak eylemler ve söylem geliştirmek yerine siyasilerin sürekli kavga halinde olmaları terörün ivme kazanmasına zemin hazırlamaktadır. Akan kanı durdurmaya acıları dindirmeye odaklanmak yerine kısır çekişmeler şehit aileleri ve devletimize karşı saygısızlıktır."

KEKLİK GİBİ AVLANIYORUZ

Dernek Başkanı Emekli Gazi Astsubay Yüksel Teke, "Ölülerimizi toplayamıyoruz. Biz bu kadar aciz miyiz? Sivas’tan öteye geçemeyenler şimdi çıkıp sürekli konuşuyor. Şehit ailesi, gazi konuşmuyor, kimse gelip 'Ne düşünüyorsunuz?' demiyor. Adeta ahkam kesiyor. Herkes terör uzmanı. Gidin önce bir Sivas’tan öte tarafa, yaa orda savaş var. Orada ben ölüyorum, ya bu nedir Allah aşkına bu nedir ya. Biz orada keklik gibi avlanıyoruz. Ölülerimizi toplayamıyoruz. Astsubay arkadaşım 'Ölülerimizi toplayamıyoruz' diyor. Bu nedir ya, biz bu kadar aciz miyiz?" ifadelerini kullandı.


ENGELLİLERDEN TERÖR PROTESTOSU

Ankara Engelliler Konfederasyonu, Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısı sonucu 16 askerin şehit olmasını protesto etti.

Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu 16 askerin şehit olması, Ankara Engelliler Konfederasyonu tarafından protesto edildi. Güvenpark’ta toplanan engeliler, “Terörün mazereti olmaz”, “Teröre son verecek sosyal politikalar istiyoruz” dövizleri açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, “Yanlış politikalar nedeniyle ülkemiz terör örgütlerinin cirit attığı ve istedikleri zaman istedikleri yerde eylem yapabildikleri güvenliksiz bir bölge haline gelmiştir. Emperyalist güçler terör örgütlerini kullanarak bölgemizi istikrarsızlaştırmış ve bölünmenin eşiğine getirmiştir. Özellikle 20 Temmuz günü yapılan bombalı saldırı ve Adıyaman’da 2 askerimizin katledilmesinin ardından tırmanan terör bugün katliam boyutlarına ulaşmıştır. Engelliler teröre ve savaşa şiddetle karşıdırlar” dedi.
Terörün hiçbir mazeretinin olamayacağına dikkat çeken İçli, “Hiçbir amaç ve dava terörle savunulamaz, terörle haklı hale getirilemez ve başarıya ulaştırılamaz. Terörde ısrar eden örgütler küresel emperyalist güçlerin oyuncağı olmaktan kendilerini kurtaramazlar” diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.09.2015 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.