Türkiye sevdalısı İspanyollar yemekte bir araya geldi

15 Aralık 2012 Cumartesi 12:26
Türkiye sevdalısı İspanyollar yemekte bir araya geldi






MADRİD (CİHAN)- İspanya'nın güneydoğusundaki Sax kasabasında yapılan ünlü Moros y Cristianos festivalinde Türkleri temsil eden Los Turcos grubu ve diğer grupların başkanları, Casa Turca (Türk Evi) derneğinin düzenlemiş olduğu yemekte bir araya geldi.

Los Turcos derneğinde gerçekleşen etkinliğe, başta Sax ve komşu belediye başkanları olmak üzere yaklaşık 400 kişi katıldı. Alicante şehrinde faaliyet gösteren Elche Kebap, İstanbul Restoran, Efendi Kebap ve Ekmek Teknesi tatlılarının sponsorluğunda ikram edilen döner-pilav, baklava ve Türk çayı misafirlerden tam not aldı.

Programda bir konuşma yapan Murcia Üniversitesi Türk dili öğretim görevlisi ve Casa Turca temsilcisi Murat Atmaca, misafirlere Atletico Madrid'de forma giyen Emre Belözoğlu ve Arda Turan'ın selamlarını iletti. Atmaca ayrıca, milli yıldızların Şubat ayında Sax'ta düzenlenecek etkinliğe katılacaklarının müjdesini verdi.

Alicante şehrine bağlı 10 bin nüfuslu Sax halkının tüm yıl boyunca hazırlandığı ve Şubat´ın ilk haftasında yapılan Moros y Cristianos (Arap Müslümanlar ve Hıristiyanlar) festivalinde, 8 grubun üyeleri (Türkler, Araplar, Faslılar, Arap Emirlikleri, Aragonesliler, İspanyollar, Garibaldililer, Hıristiyanlar) birbirinden güzel kıyafetlerle Sax sokaklarında geçit yapıyor.

Festivalin en büyük ve en gıpta edilen grubu olan Los Turcos grubu başkanı Tito lakaplı Francisco Sanches Chico, Cihan Haber Ajansı´na yaptığı açıklamada, Casa Turca´nın düzenlediği etkinlikten ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rüya olarak nitelendirdiği Türkiye ziyaretinden bahseden Tito, Benim gibi sıradan bir insana gösterilen ilgi gerçekten üst düzeydi ve duygulandırıcıydı. Bu duygu yüklü atmosferden kendime gelir gelmez bir daha gitmek istiyorum. dedi.

Francisco Sanches Chico, Casa Turca temsilcisi Murat Atmaca tarafından verilen ve 50 öğrenciye ulaşan Türkçe kurslarından dolayı gurur duyduğunu belirterek, Türkçe kursları gerçekten çok iyi gidiyor. Ben bundan dolayı gurur duyuyorum çünkü insanlar yabancı bir dil öğreniyor. ifadelerini kullandı.

Türkçe kurslarına katılan İspanyol bir öğrenci de, Çok iyi bir öğretmenimiz ve bize çok şey öğretiyor. Ama bilmediğimiz bir dil olmasından dolayı biraz zor gelse de yavaş yavaş alışıyoruz. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.