Türkiye Türkmenler için Kuzey Irak'ta kamp kurdu

Ankara, Telafer'de IŞİD militanlarının katliamından kaçan Türkmenler için nihayet harekete geçti. Kuzey Irak'ta Türkmen kampı kuruldu.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 14:06
Türkiye Türkmenler için Kuzey Irak'ta kamp kurdu






Türkiye Türkmenler için Kuzey Irak'ta kamp kurdu

İrak Şam İslam Devleti terör örgütünün kanlı saldırıları sürerken, evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce Türkmen için Ankara nihayet harekete geçti.

Terör örgütünün elinde rehin bulunan Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu çalışanları ve korumaları için girişimlerini sürdüren Ankara, Telafer ve çevresinden Kuzey Irak'a sığınan Türkmenler için geçici kamp kurdu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından yapılan açıklamada, Telafer'den kaçan Türkmenler için Kuzey Irak'ta kurulan kampa, Türkiye üzerinden ilk etapta 10 bin kişinin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak malzeme nakli sağlandı.

Sağlık ve gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar sırasında Ankara ile Erbil arasında sağlanan mutabakata Kuzey Irak Kürt yönetimi de destek verdi.
Türkmenlerin güvenliğinin sağlanması, acil tıbbi ve sağlık ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yapılan anlaşmada kara ve hava yolu üzerinden bir köprü kurulması da gündemde.

AYRINTILAR GELİYOR


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.