Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi için veda yemeği verildi

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:29
Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi için veda yemeği verildi






BANGKOK (CİHAN)- Tayland'da görev süresi dolan Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol onuruna Türk okullarından Elmas Koleji'nde veda yemeği düzenlendi.

Veda yemeğine Büyükelçi Ahmet Oğuz Çelikkol'un yanı sıra THY Tayland Genel Müdürü Mustafa Kerrar Yüksel, Tayland'daki Türk Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Civelek, elçilik çalışanları ve Türk işadamları katıldı. Programın açılışında, Tayland Türk Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan yaklaşık 10 Türkçe ile Tayca şarkı ve şiirler seslendirildi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler Türkiye'den 10 bin kilometre uzakta Tayland'daki Türklere duygulu anlar yaşattı.

Tayland'daki Türk Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Civelek, programda yaptığı konuşmada, Bu gece devletimiz adına Büyükelçimizi ağırladığımız için onur gecemiz, uğurladığımız için hüzün gecemiz. dedi.

Gecede bir de Büyükelçi Çelikkol için hazırlanan kısa film izletildi. Hazırlanan sunum içerisinde Büyükelçi'nin Tayland'a ilk geldiği günlerden bugüne kadar geçen süresini gösteren Tayland Hatırasi adlı kısa film gösterildi. Filmin sonlarına doğru Büyükelçi Çelikkol'un gözlerinin dolduğu gözlerden kaçmadı.

Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, yaptığı konuşmada, ayrılmanın çok zor olduğunu, bunların diplomatik bir hayatın parçası olduğunu ifade etti. Türk Büyükelçi, ama en önemli olan dostlukların görev süresinin bitmesi ile bitmediğini, bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Programın sonunda Türk Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Civelek, Büyükelçi Çelikkol'a hediye takdim etti. Gecenin sonunda Büyükelçi Çelikkol ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.