Türkiye'nin en büyük ilahiyat fakültesi Çanakkale'de yapılacak

16 Ekim 2012 Salı 20:44
Türkiye'nin en büyük ilahiyat fakültesi Çanakkale'de yapılacak






ÇANAKKALE (CİHAN)- Türkiye'nin en büyük ilahiyat fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde yapılacak. Fakültenin toplam kullanma alanı 29 bin metrekare olacak. İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş., Kolin İnşaat ile ÇOMÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle başlatılan projede ilk kazma 10 gün içinde vurulacak. Şehir merkezinde yer alacak fakülte kampüsünde 6 bin metrekare kapalı alanda hazırlık bölümü ve kütüphane, 6 bin metrekare dekanlık binası, 9 bin metrekare eğitim bloğu, bunlardan bağımsız olarak tasarlanan 2 bin kişilik 2 bin 900 metrekare konferans salonu ve 2 bin kişilik 4 bin metrekare cami blokları yer alacak.

Fakülte için gereken bütün projelerin hazırlandığını belirten İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, kampüs zemin sondajları ve geoteknik etütlerinin yapılarak Çanakkale Belediyesi'ne ruhsat başvurusunda bulunulduğunu, inşaat ruhsatı verilmesiyle birlikte çalışmalara 10 gün içinde başlanacağını söyledi.

Öte yandan İÇDAŞ, Biga Endüstri Meslek Lisesi'nde yapmış olduğu uygulama atölyesinin ardından, tam donanımlı yeni bir eğitim binası kazandırma kararı aldı. Aynı gün Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile Genel Müdür Engin arasında, ek derslik ve atölye binası yapılması protokolü de imzalandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.