Türkmenistan'dan hacı adayları kutsal topraklara uçtu

18 Ekim 2012 Perşembe 14:00
Türkmenistan'dan hacı adayları kutsal topraklara uçtu






AŞKABAT (CİHAN)- Türkmenistan'da 188 hacı adayı, hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gitti. Türkmen hacı adayları, devletin desteğiyle ayarlanan özel uçak ile kutsal topraklara uçtu. Kafilede kadınların çoğunlukta olması dikkat çekti.
Hacı adayları, yolculuğun öncesinde Aşkabat'taki Ertuğrul Gazi Camii'nde bir araya geldi. Burada hacı adaylarına bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirme toplantısının ardından hacı adayları, kutsal topraklara uçmak için havaalanın yolunu tuttu.
Türkmenistan hükümeti, 1994 yılından bu yana her yıl hac döneminde 188 hacı adayının uçak bileti dahil tüm masraflarını karşılayarak kutsal topraklara gönderiyor. Devletin desteğiyle hacca gitmek isteyenler yapılan başvurulardan sonra seçiliyor.
Türkmenistan'da kendi imkanlarıyla hacca gitmek isteyenler için ise herhangi bir engel söz konusu değil.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.