Türküleri Neşet Ertaş anısına söylediler

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:00
Türküleri Neşet Ertaş anısına söylediler






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü, 2012 - 2013 sanat sezonunun ilk konserinde, türküseverlere müzik ziyafeti çekti. Konserde, geçtiğimiz ay hayatını kaybedenusta sanatçı Neşet Ertaş da türküleriyle anıldı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) gerçekleştirilen konserde, Altan Göl'ün şefliğinde sahneye çıkan koro, Türkiye'nin farklı yörelerine özgü en güzel türküleri Bursalılar için seslendirdi. Aydın'dan Ağrı'ya kadar tüm yörelere özgü türkülerin can bulduğu konserde, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren, türkülerin duayeni usta sanatçı Neşet Ertaş da türkülerle anıldı. Ertaş için hazırlanan barkovizyon sunumu ve usta sanatçının imzasını taşıyan türküler gecede duygusal anlara imzasını attı.

İki bölümde gerçekleştirilen ve halk oyunları gösterileriyle renklenen konserde, Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden ünlü sanatçı Onur Şan konuk olarak sahneye çıktı. Şan, en beğenilen türkülerini Bursalılar için söyledi. Birbirinden güzel türkülerle müzikseverlere türkü ziyafeti çeken tüm sanatçılar, muhteşem gecenin sonunda sanatseverlerin alkışlarıyla ödüllendirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç ile konseri keyifle izleyen Muhsin Özlükurt da konserin ardından sanatçıları çiçek vererek tebrik etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.