Turquality firmalarının danışmanlık giderlerine yüzde 75'lik destek

14 Aralık 2012 Cuma 15:47
Turquality firmalarının danışmanlık giderlerine yüzde 75'lik destek






ANKARA (CİHAN)- Turquality ve marka programına dahil olan firmalar için markalaşma gelişim yol haritası oluşturulmasına ilişkin danışmanlık giderleri yüzde 75 oranında ve 200 bin ABD Doları'na kadar desteklenecek.

2012/6 sayılı 2006/4 sayılı Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality´nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ´de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu çerçevede Turquality Programı ile Marka Programı'na dahil olan firmalar için Markalaşma Gelişim Yol Haritası oluşturulmasına ilişkin danışmanlık giderleri yüzde 75 oranında ve 200 bin ABD Doları'na kadar desteklenecek Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2023 yılında 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedeflediklerini belirterek, şunları aktardı:

Yüksek katma değer oluşturmak için bakanlık olarak uyguladığımız ve her geçen gün yeni markalar ve firmaların katılımı ile büyüyen Turquality ve Marka Programları sayesinde ihraç ürünlerimizin birim fiyatları artmaktadır. 2011´de 87 milyon tonluk malı kilosunu ortalama 1,47 dolardan ihraç ettik. Ancak, 2011 yılında Turquality programına dahil firmaların ortalama ihraç ürünlerinin kilogram fiyatı 2,15 dolar seviyesindedir. Bu da Turquality ve Marka Programları´nın katma değeri yüksek ürün ihraç etmede başarılı olduğunu ve doğru bir uygulama olduğunu göstermektedir. Turqualıty ve Marka Programları´nda yer alan firmalarımıza yaptığımız değişiklikle yeni bir olanak sağladık.

Öte yandan Turquality kapsamına girmek üzere başvuran şirketlerin kapasitelerinin değerlendirildiği ön inceleme çalışması ile Markalaşma Gelişim Yol Haritası oluşturulması çalışmalarının bakanlığı tarafından bu amaçla yetkilendirilecek uluslararası pazarlama, markalaşma ve kurumsallaşma alanlarındaki yetkinlikleri en üst düzeyde olan birden fazla danışmanlık firması tarafından gerçekleştirileceğini de açıklaya Çağlayan, Bu yeni bir uygulamadır. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.