Uçak kaçırma ve rehine kurtarma tatbikatı başarıyla sonuçlandı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
Uçak kaçırma ve rehine kurtarma tatbikatı başarıyla sonuçlandı






İSTANBUL (CİHAN)- Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği 'Uçak Kaçırma ve Rehine Kurtarma' tatbikatını başarıyla gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından her yıl uluslar arası ve ulusal mevzuat gereği gerçekleştirilen 'Uçak Kaçırma ve Rehine Kurtarma' tatbikatı özel harekat polislerinin katılımı ile başarıyla sonuçlandı. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen tatbikata birçok kuruluştan 100'e yakın kişi katıldı. Tatbikat senaryosu gereği, Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK 2151 sefer sayılı İstanbul - Ankara seferini yapan uçak saat 16:00 itibariyle havalanmış ve havalanıştan yarım saat sonra uçağın kaçırıldığı bilgisi kuleye ulaştırıldı. Bunun üzerine kriz merkezi toplandı. Uçağı kaçıran korsanlar uçağın kuzey ülkelerinden birine yönelmesini istedi. Havada yakıtı biten uçak acil olarak Atütürk Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi. Uçağın havalimanına inmesi sonucu kriz merkezi korsanlar ile müzakereye yapmaya başladı. Korsanların müzakereye cevap vermemesi sonucu müdahale birimi tarafından yapılan operasyon ile hava korsanları etkisiz hale geldi.

Operasyonların ardından Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu'nun operasyonu gerçekleştiren müdahale ekibini selamlayarak tek tek tokalaştı ve tebrik etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.