• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ukrayna Türkiye arasında silah dolandırıcılığı krizi
Gündem
Yayınlanma: 25 Nisan 2022 - 23:49

Ukrayna Türkiye arasında silah dolandırıcılığı krizi

Ukrayna, Rus işgaline karşı dişini tırnağına sararak direnirken, bu ülkenin bir Türk savunma şirketi tarafından dolandırıldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ukrayna Türkiye arasında silah dolandırıcılığı krizi

Ukrayna Türkiye arasında silah dolandırıcılığı krizi

Aralarında medya dünyasının ünlü bir ismin eşinin de bulunduğu bazı kişilerin, Ukrayna Savunma Bakanlığını 5 milyon dolar dolandırdığı iddia ediliyor. Rus işgalina karşı ülke genelinde direniş mücadelesi veren Kiev yönetimi, Türk savunma sanayi şirketi tarafından dolandırıldığı gerekçesiyle Ankara'dan yardım istedi. CNNTürk'ün ünlü sunucusu ve Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar'ın adının karıştığı skandal iddialar konusunda yetkililerden henüz bir açıklama yok. Miğfer ve çelik yelek alımı için Türk iş insanları ile uzun süre görüşen Ukrayna Savunma Bakanlığı yetkilileri, 5 milyon dolarlık ödemenin ardından Ankara'da kimsenin telefonlarına çıkmadığı gerekçesiyle yardım istedi.  OdaTv'de yer alan haberde Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi, Ankara Mali Şube Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvurarak dolandırıcılardan şikayetçi olduğu iddia edildi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla'nın haberine göre, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi, Ankara Mali Şube Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvurarak dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

Ukrayna'yı dolandırdığı iddia edilen iş insanları arasında savunma sanayinin ünlü iş insanlarından Koray Altınel ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar bulunuyor.

Toygun Atilla'nın söz konusu yazısı şu şekilde:

Olay 4 Mart günü gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar'ın Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi'ye attığı e-maille başladı.

Murat Özvardar, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu silah ve insani yardım malzemelerinin kendileri tarafından tedarik edilebileceğini söylüyordu.  

Sonrasında yapılan telefon görüşmeleri, karşılıklı görüşmelerde Murat Özvardar, Gürcistanlı bir grubun Ukrayna'ya 70 milyon dolar yardım yapmak istediğini, bu bağışın ödenmesini, lojistiğini ve teminini ise bizzat kendisinin organize edeceğini söyledi.  

Bu görüşmeler sürerken devreye Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel de devreye girdi.  

'SATIŞTAN DEVLET HABERDAR' DEDİLER 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi'ye kendisini MİT'in eski istasyon şefi olarak tanıtan Kadir Altınel, Türkiye'deki etkin siyasetçilerle fotoğraflarını ve ilişkilerini gösteren dökümanları paylaştı.  

Koray Altınel ve Murat Özvardar kendilerinin faaliyetlerinden Türkiye Cumhuriyeti devletinin haberdar olduğunu söyledi.  

Gürcistan'dan geleceği söylenen 70 milyon dolarlık yardım parası konusu kapatılmış, iş Ukrayna'ya silah ve askeri malzeme satışına dönmüştü.  

Ancak bu silah ve askeri malzeme satışı üçüncü bir ülke üzerinden yapılacaktı.  

5 MİLYON DOLAR HAVALE ETTİLER 

Ukraynalılar istedikleri silah, miğfer ve çelik yeleklerin siparişini verdi. Bunların arasında 338 kalibrelik keskin nişancı tüfeği de vardı.  

Ukrayna Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı, 11 ayrı havale ile 5 milyon doları Koray Altınel'in AKA Arms Defence adlı şirketine havale etti.  

Ukraynalılar silah ve askeri malzemelerin ülkelerine gönderilmesini beklemeye başlamıştı.

'5 MİLYON DOLAR DOLANDIRILDIK ŞİKAYETÇİYİZ' 

Ancak sonuç bekledikleri gibi olmadı. Askeri malzemeler bir türlü gelmiyordu. Koray Altınel, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi'nin telefonlarına dahi çıkmıyordu.  

Bunun üzerine Volodymyr Krakovetskyi 7 Nisan'da hem Ankara Mali Şube Müdürlüğü'ne hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Ukrayna'nın dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu.  

Volodymyr Krakovetskyi'nin şikayetçi olduğu isimler şunlardı: Koray Altınel, gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar, Bülent Aygün, soyadını bilmediği Mehmet isminde bir kişi, yine ismini bilmediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalıştığını söyleyen biriydi.  

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Ağaçtan tarafından 'Çok gizli' olarak yürütülen soruşturmanın detaylarının ise önümüzdeki günlerde ülke gündemini çok sarsacağını söylemek yanlış olmaz. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi Hayatını Kaybetti
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi Hayatını Kaybetti
ATM’lerde Zorunlu Şifre Dönemi: Pazartesi Günü Türkiye’de Yeni Atm Uygulaması
ATM’lerde Zorunlu Şifre Dönemi: Pazartesi Günü Türkiye’de Yeni Atm Uygulaması
Astrolojinin yıldızları belli oldu: Bu burçlar güzellikleriyle etkiliyor, zekâlarıyla mest ediyorlar
Astrolojinin yıldızları belli oldu: Bu burçlar güzellikleriyle etkiliyor, zekâlarıyla mest ediyorlar
Son Haberler
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu 2022’de Tüm Soruları Doğru Yapmış
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu...
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi, havası huzur yüklü burası Türkiye’nin Maldivleri olabilir
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi,...
Kartal ağır yaralı | Beşiktaş 0 -Kasımpaşa 3
Kartal ağır yaralı | Beşiktaş 0 -Kasımpaşa 3

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.