Ulaştırma Bakanı'ndan ucuz bilet tavsiyesi: Tatil planını evvelden yapın

18 Ekim 2012 Perşembe 13:20
Ulaştırma Bakanı'ndan ucuz bilet tavsiyesi: Tatil planını evvelden yapın






İSTANBUL (CİHAN)- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için kara, deniz ve demir yollarında gereken tedbirlerin alındığını söyledi. Yıldırım, tatil dönemlerinde bilet fiyatlarının artmasını 'serbest piyasa ekonomisi'ne bağlarken, ucuz bilet için şu tavsiyede bulundu: Son dakika karar vermeyin. Bir tatil için evvelden planlama yapın. O zaman fiyatlar da normal olur.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türk Havacılık Endüstrisi Sergisi ve Forumu (TÜHESFO 2012) açılış töreninin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Bayram döneminde uçak fiyatlarının pahalandığının aktarılması, bu konuda ne gibi önlemlerin alındığının sorulması üzerine Yıldırım, Havacılık sektörü serbestleşti. Yani burada o pahalı ise öbürüne, öbürü pahalı ise öbürüne yönelmek uygundur. Milletimden vatandaşımdan benim istirhamım şu; son dakika karar vermeyin. Bir tatil için evvelden planlama yapın. O zaman her şey daha iyi olur. Fiyatlar da normal olur. Temelinde serbest piyasada fiyatları bizim belirlememiz ya da ayarlamamız uygun değildir. Böyle bir şey yok. Biz, burada ne yaparı? Arzı artırırız, fırsatçıların canlarına okuruz. ifadelerini kullandı.

YOLLARIN KRALI DEĞİL KURALI OLUR

Gazetecilerin Bayram için ne gibi önlemler aldınız? sorusuna ise Yıldırım, şu karşılığı verdi:

Önlemlerimiz her zaman var. Malum Kurban Bayramı'nın da Ramazan Bayramı gibi uzun bir süresi var. Dolayısıyla hava alanlarında, deniz yollarında ve demir yollarında gerekli tedbirler alınıyor. Yolcuların sıkıntılarına karşı otobüsler de buna dahil arkadaşlarımız devamlı görev başında olacaklar. Öte yandan karayolu ile yolculuk edenlerin önümüz kış tedbirli olmasını talep ediyoruz. 'Aman bir şey olmaz, havalar iyi gider geliriz' demesinler. Anadolu çetin bir coğrafya. Bir yanı yaz iken, bir yanı kara kış olabiliyor. Bu sebeple tedbiri elden bırakmayalım. Lastiklerimizi elden geçirelim. Takımlara bakalım, emniyet ve tertibatlarımızı alalım. Yolların kralı değil kuralı olur. Sürat limitleri için konulan sınırları aşmayalım. Bayramı bayram tadında geçirelim. Bayram, üzüntüye keder halini almasın, zevk olmaktan çıkıp eziyet haline gelmesin.

SURİYE'NİN KOYDUĞU UÇUŞ YASAĞININ CİDDİ BİR MALİYETİ YOK

Türkiye'den kalkan uçaklara Suriye'nin getirdiği uçuş yasağının maliyetlerinin sorulması üzerine de Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

Bu konularda maliyetin hesabı olmaz. Maliyetin üstünde olan, ülkenin menfaatine olan kararlar vardır. Kaldı ki Türkiye, Suriye daha yasak koymadan hava sahasını kullanmama kararı aldı. Niçin? Uçaklarımızın, seyahat edecek vatandaşların can ve mal tedbirleri için bu önlemi aldık. Uçuş yasağının ciddi bir maliyeti yok. Çünkü 3 alternatif yolumuz var, 2'si batıdan biri doğudan. Yani burada fazla maliyet yok, abartılacak bir şey de yok. Kaldı ki öyle bir şey olsa dahi can ve mal her şeyin önünde gelir.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.