Ümit Özdağ; Tüm ülkücüleri kurultaya bekliyorum

MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan tarihi çağrı. Özdağ tüm ülkücüleri yarın yapılacak kurultaya davet etti. İşte Özdağ'ın kısa açıklaması

14 Mayıs 2016 Cumartesi 15:42






Ümit Özdağ; Tüm ülkücüleri kurultaya bekliyorum

Milliyetçi Hareket Partisi kurultayının belirlenen tarihte yapılacağını söyleyen MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ tüm ülkücüleri yarın yapılacak kongreye davet etti. Özdağ sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaya tarihi konuşmasına ait videoyu da ekleyerek önemli mesajlar verdi. İşte Özdağ'ın açıklaması

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen çağrı heyetinin verdiği karar doğrultusunda; tüm ülküdaşlarıma sesleniyorum. MHP Milletvekili ve MYK üyesi olarak 15 Mayıs Pazar günü saray tarafından engellenmeye çalışılan kurultayımızda olacağım. Tüm ülküdaşlarımı, MHP'yi iktidara taşımak adına çıktığımız bu yolda, aynı heyecanla ve tek yürek görmek istiyorum. Tan atıyor Tanrı Dağı'ndan. Güneşi doğduğu yerde karşılama zamanı. Adrese gerek yok. Ülkünüzün peşinden gidin, aynı yerde buluşacağız.

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, MHP'deki kurultay sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, yasal olan bir sürecin devlet gücüyle engellenmeye çalışıldığını savunarak, "Yasal olan bir süreç engellenmeye çalışılıyor. Ben ve diğer arkadaşlar şu ana kadar hep hukukun üstünlüğü ilkesine inanarak ve bu çerçevede davrandık. Bundan sonra da öyle davranacağız" dedi.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNE İNANARAK DAVRANDIK, ÖYLE DAVRANACAĞIZ"

MHP Genel Başkan adayı Özdağ, NTV canlı yayınında MHP'deki kongre süreciyle ilgili tartışmalara ilişkin soruları yanıtladı. Özdağ, kurultay sürenin yasal olduğunu vurgulayarak, "Kurultayı yapalım. Tüzüğü değiştirelim. Bir mahkeme, başvurulsun ondan sonra; bunun yasal olmadığını söylesin. O zaman yasal olmaz. Neden insanları böyle sokağa döküyorsunuz? Çünkü yasal da onun için. Yasal olan bir süreç engellenmeye çalışılıyor. Fiili devlet gücü kullanımıyla, polis sokağa dökülerek engellenmeye çalışılıyor. Belediyelerden getirilen taş duvarlar konularak engellenmeye çalışılıyor. Ben ve diğer arkadaşlar şu ana kadar hep hukukun üstünlüğü ilkesine inanarak ve bu çerçevede davrandık. Bundan sonra da öyle davranacağız" ifadelerini kullandı.

"ADALET BAKANLIĞI YOK, AKP ADALET BAKANLIĞI VAR"

Hukuk içerisinde bir mücadele verdiklerini belirten Özdağ, "Ben MHP'nin aynı zamanda demokratik haklarını ve onun üyelerinin demokratik haklarını, Anayasal haklarını kullanmak için sonuna kadar da mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum. Hukuk içinde olmalı bu. Bugün benim verdiğim mücadele nefes almak mücadelesi kadar; bir insanın nefes almak nasıl doğal hakkıysa baskıcı AKP rejimine karşı, baskı tek parti rejimine karşı, Adalet Bakanlığı değil. Yok artık bir Adalet Bakanlığı. AKP Adalet Bakanlığı var. Onun illegal uygulamaları var. Biz buna karşı direniyoruz" dedi.

ÖZDAĞ'DAN 'TÜZÜK' AÇIKLAMASI: KURULTAYDAN GEÇER

Kurultayın yapılması durumunda tüzük değişikliğinin geçip geçmeyeceği sorulan Özdağ, "Geçer tabi" diye yanıt verdi.
 
Son Güncelleme: 14.05.2016 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.