UNESCO Selimiye Meydan Projesi'ni kabul etti

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:58
UNESCO Selimiye Meydan Projesi'ni kabul etti






EDİRNE (CİHAN)- Osmanlı'nın en önemli mimari yapılarından biri olan Selimiye'yi Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alan UNESCO, şimdi de Selimiye Meydan Projesi'ni kabul etti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin kurul tarafından olumlu karşılandığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla Edirne'ye geleceğini söyledi.

Sedefçi, Proje Anıtlar Yüksek Kurulu'nda görüşülecek. Kurulda proje uygun görülürse, büyük ihtimalle mart ayına kadar ihalesini yaparak kazmayı vuracağız. Eylül ayı sonuna kadar da Selimiye Meydanı'nı Selimiye'ye yakışır hale getireceğiz. Bunun da müjdesini sizinle paylaşmak istiyoruz. açıklamasını yaptı.

OKULLAR DA BİZİM, CAMİLER DE

Başkan Sedefçi, belediye olarak Selimiye ve Eski Camii'nin halılarının kuru temizlemesini yaptırdıklarını belirtti.
İki caminin halılarının temizlik bedelini kendilerinin ödediğini aktaran Sedefçi, daha önce de Selimiye Camii'ne 4 adet gül püskürten cihaz yerleştirdiklerini ifade etti.

Sedefçi, Eski Camii ve diğer tüm camilere gül suyu aletlerini koyuyoruz. Edirne'de hangi camide yoğunluk ve ihtiyaç varsa arkadaşlarıma talimatı verdim. Tümüne gül suyu püskürten aletler koyarak orada yurttaşlarımızı hoş kokularla namaz kılmalarına katkı yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımız bunun da çalışmasını yapıyor. Büyük ihtimalle bayramdan sonra bütün camilerimize gül kokusu eşliğinde namaz kılma şansına kavuşacağız. Sonuçta okullarda bizim, camilerin de bizim olduğunu hep söylüyorum. Camilerimize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. açıklamasını yaptı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.