• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vakalar ve yakıt fiyatları artınca trafik azaldı 
Gündem
Yayınlanma: 14 Ocak 2022 - 22:59

Vakalar ve yakıt fiyatları artınca trafik azaldı 

Türkiye’de vaka sayıları günlük 70 binin üstüne çıktı. Hem artan yakıt masrafları hem de salgına bağlı olarak karantinaya girenler, bireysel tedbirler ve uzaktan çalışma sistemine yeniden geçilmesi trafiğe de yansıdı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vakalar ve yakıt fiyatları artınca trafik azaldı 

Vakalar ve yakıt fiyatları artınca trafik azaldı 

RADYO TRAFİK İZMİR ÖZEL HABER / Türkiye’de son dönemde artan akaryakıt fiyatları özel araç kullanımını azalttı. Koronavirüs vakalarında da görülen artış ile birlikte İzmir trafiğinde gözle görülür bir rahatlama oldu.

Tüm dünyada görülen ekonomik sorunların etkisi Türkiye’ye de olumsuz yönde yansıdı. Dövize bağlı olarak artan akaryakıt fiyatları tüm zamanların zirvesine ulaştı. Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ise etkisini sürdürürken, yeni varyantlarla birlikte son dönemde vaka sayılarında ciddi oranda bir artış gözleniyor. Türkiye’de vaka sayıları günlük 70 binin üstüne çıktı. Hem artan yakıt masrafları hem de salgına bağlı olarak karantinaya girenler, bireysel tedbirler ve uzaktan çalışma sistemine yeniden geçilmesi trafiğe de yansıdı.

İZMİR’DE TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALDI

Yakıt fiyatları ve salgının geldiği son durum, İzmir trafiğinde de gözle görülür bir rahatlamaya neden oldu. Radyo Trafik İzmir’in, İzmir Ulaşım Merkezi’nden (İZUM) edindiği bilgilere göre özel araç kullanımı azalırken, toplu taşıma araçlarını kullanım oranında da düşüş görülüyor.

Akaryakıt fiyatlarında 1 - 9 Aralık tarihleri arasında yüzde 6,46, 10 - 19 Aralık tarihleri arasında yüzde 13,59, 20 - 31 Aralık tarihleri arasında ise yüzde 7,25’lik oranda artış gerçekleşti.

Buna bağlı olarak İzmir’de 1 - 9 Aralık tarihlerinde bir önceki haftaya göre araç kullanımında yüzde 3,23 oranında azalış gerçekleşirken, bu tarihler arasında kullanılan toplu ulaşım sayısında yüzde 0,41 oranında artış görüldü.

10 - 19 Aralık tarihlerinde bir önceki haftaya göre araç kullanımında yüzde 24,85 oranında bir azalış oldu. Toplu ulaşım kullanımı ise yüzde 5,83 oranında azaldı.

2021’İN SON GÜNLERİNDE ARTIŞ GÖZLENDİ

2021’in son günlerinde döviz kurlarında düşüş olmuş, asgari ücret açıklanmıştı. 20 - 31 Aralık tarihlerinde bir önceki haftaya göre yüzde 23,92 oranında artış gerçekleşti. Bu tarihler arasında kullanılan toplu ulaşım kullanımında bir önceki haftaya göre yüzde 16,24 oranında artış tespit edildi.

VAKALAR ARTIYOR TOPLU ULAŞIM KULLANIMI AZALIYOR

Yeni yılın ilk haftasında ise Kovid-19 salgınında vaka sayıları İzmir’de yüzde 188,24 oranında hızlı bir artış gösterdi. Akaryakıt fiyatlarında ise yüzde 11,17’lik oranda artış olması sonucunda araç kullanım sayısında yüzde 8,79’luk azalış gözlemlendi. Vaka sayılarının artması toplu ulaşım kullanımında da yüzde 9,07 oranında bir azalışa neden oldu.

Tüm bu veriler göz önüne alındığında İzmir’de özellikle trafik yoğunluğunun pik yaptığı sabah ve akşam saatlerinde de gözle görülür bir rahatlama oluştu. Trafik yoğunluğu daha geç saatlerde başlayıp, daha erken saatlerde sona eriyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik onlarda doğuştan
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik onlarda doğuştan
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı alarm verdi... 9 gün sürecek sıcaklık dalgası kapıda
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı alarm verdi... 9 gün sürecek sıcaklık dalgası kapıda
En öfkeli ve patlamaya hazır 4 burç: Sabır onlarda sınırlı
En öfkeli ve patlamaya hazır 4 burç: Sabır onlarda sınırlı
Prof. Dr. Mehmet Akalın: Enez, Kenara atılacak Bir İlçe Değil; Yeter Artık !
Prof. Dr. Mehmet Akalın: Enez, Kenara atılacak Bir İlçe Değil; Yeter Artık !
Son Haberler
Çam kokuları, serin rüzgarlar ve eşsiz manzara: Gören dönmek istemiyor! Yemyeşil dağların arasında saklı cennet keşfedilmeyi bekliyor
Çam kokuları, serin rüzgarlar ve eşsiz manzara: Gören dönmek istemiyor!...
Futbol tarihine geçecek imza: Sahne onun için hazırlandı! Hoş geldin Lewandowski
Futbol tarihine geçecek imza: Sahne onun için hazırlandı! Hoş geldin...
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik onlarda doğuştan
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik...
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı alarm verdi... 9 gün sürecek sıcaklık dalgası kapıda
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı...
Hayal değil, gerçek oluyor: İlk kez otomobil alacaklara özel teşvik! Hurda teşviki ve ÖTV indirimiyle yeni dönem başlıyor
Hayal değil, gerçek oluyor: İlk kez otomobil alacaklara özel teşvik!...
Beşiktaş 1 - Gaziantep FK 0
Beşiktaş 1 - Gaziantep FK 0

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.