Vali Kolat: AHİKA bölgeye önemli güç sağlıyor

13 Aralık 2012 Perşembe 17:22
Vali Kolat: AHİKA bölgeye önemli güç sağlıyor






KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 2012 Ahiler Kalkınma Ajansı´nın (AHİKA) Mali Destek Programı'nın mali tutarının 24 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi.

İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda, AHİKA 2012 Yılı Mali Destek Programı açıklandı. Bugüne kadar 448 proje olduğunu belirten Kolat, AHİKA´nın bölgeye önemli bir güç kattığını bildirdi. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı´nın 7 milyon 500 bin lira olduğunu açıklayan Kolat, ajansın bölgede önemli yatırımlar yaptığını ifade ederek, TR71 Bölgesi'nde yani Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin iyileştirilmesi için gerekli altyapının sağlanmasını amaçlanıyor. dedi.

Küçük Ölçekli Mali Destek programları hakkında da bilgiler veren Vali Kolat, şöyle konuştu: Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında asgari tutar 75.000 TL, azami tutar ise 550.000 TL olacak ve hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 10'undan az ve yüzde 75'inden fazla olamayacak. Bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünün artırılması ve yüksek katma değerli ürün/ hizmet üretiminin geliştirilmesini amaçlayan programda asgari tutar 25.000 TL, azami tutar ise 450.000 TL olacak.

Programa Niğde Valisi Alim Barut, Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş katıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.