Vali Tekinarslan: Kar yağınca bu ülkede hayat durmuyor

14 Aralık 2012 Cuma 15:21
Vali Tekinarslan: Kar yağınca bu ülkede hayat durmuyor






AĞRI (CİHAN)- Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, medya mensuplarını uyararak, İlimizde kar yağınca hayat durmuyor. Bu konuda duyarlı olalım. Kar nereye yağarsa yağsın, bir kaç gün zorluk yaşanabilir. Önemli olan karla mücadeleye ne kadar zamanda başlanıldığıdır. Bu kar yeni yağmıyor ki, yüzlerce binlerce yıldır yağıyor. Haberleri böyle vermenin insanımıza nasıl faydası oluyor merak ediyorum. dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin ve il protokolünün bazı üyeleri ile Diyadin ilçesini ziyaret eden Vali Mehmet Tekinarslan, Diyadin Kaymakamı Serdar Arslantaş ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Hükümet binasında Kaymakam Serdar Arslantaş´tan bilgi alan Vali Tekinarslan, daha sonra Diyadin Termal Oteli binasında il ve ilçe müdürleri, il genel meclisi üyeleri ile muhtarların katıldığı koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

Burada katılımcılara hitap eden Vali Mehmet Tekinarslan, karın geç düşmesi nedeniyle bu sene geçen yıla göre 1 ay avantajlı olarak kış mevsimine girildiğini belirterek şunları söyledi: Kar doğal olarak buraya yağıyor. Yani burada şaşılacak, kaygılanacak, olağanüstü birşey yok. Kar dünyanın neresinde yağarsa yağsın birkaç gün zorluk yaratır. Ortalama 2 bin rakımlı bir coğrafyada yaşıyoruz. 'Kar yağdı' diye Ağrı'da hayat durmuyor. Mesele karın yağıp, yolu kapaması değildir. Ne kadar kısa zamanda, hangi önceliklerle müdahale ediliyor, yol kapanması başta olmak üzere doğal sıkıntılarla mücadele de kabiliyetimiz nedir? Bunları düşünmemiz lazım. dedi.

'Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olan her kötü olayın on kat abartılı gösterilerek medya tarafından servis edildiğini anlatan Vali Tekinarslan, Bazı yazar, çizer arkadaşlarımız iyi olan olayları çoğu zaman görmezden geliyor. Hayatın doğasında bu yoktur aslında. İyiyi olduğu gibi bütün yönleriyle, güzeli, doğruyu, doğru yapılanı bütün yönleriyle, olumsuz olanı da bütün yönleriyle ortaya koymamız lazım ki insanlarımız muhakemesini yapsın ve tabloyu ona göre değerlendirsin. Şimdi burada 'kar yolları kapattı', 'Türkiye'yi esir aldı', 'Doğu'da hayat bitti' gibi haber yapmanın nasıl bir faydası oluyor. Burada yaşayanları veya batıda yaşayanları ben merak ediyorum açıkçası. Halbuki bizler yüzlerce binlerce yıldır burada yaşıyoruz. Bu kar da yüzlerce binlerce yıldır yağıyor. diye konuştu.
Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettikten sonra Eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Polat´ın taziyesine katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.