Vali Yazıcı: Üreticilerimizden daha fazla proje hazırlamalarını istiyoruz

14 Aralık 2012 Cuma 17:10
Vali Yazıcı: Üreticilerimizden daha fazla proje hazırlamalarını istiyoruz






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirterek, üreticilerin bu imkanlardan faydalanması için daha fazla proje hazırlaması gerektiğini söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.
Vali Yazıcı, TKDK İl Koordinatörü Veli Büke'den kurum faaliyetleri ve ilde yapılmakta olan projeler hakkında bilgi aldı. Veli Büke, bugüne kadar yapılan çalışmalarda toplam 34 projenin hibe destek almaya hak kazandığını söyledi. Büke, Bu projelerden bir sene içerisinde yapılacak olan toplam yatırım tutarı 50 milyon lira, ödenecek hibe miktarı ise 30 milyon lira olarak belirlendi. Hibe desteğinden vatandaşlarımızın en kısa sürede faydalanmaları için personelimiz gecesini gündüzüne katarak yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Şu anda 8. Proje Çağrısı devam etmektedir. Bu 8'inci çağrıda en önemli etmenlerden biri de daha önce alınan traktörlere destek sağlanmazken bu sefer destek sağlandı. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin traktör desteğinden yararlanmak için kurumumuza oldukça yoğun bir talebi var. dedi.

Büke´den bilgileri alan Vali Yazıcı, daha sonra koordinatörlük binasındaki birimleri gezerek çalışanlarla bir süre sohbet etti. Vali Yazıcı, TKDK'nin verdiği desteklerle Yozgat´ta tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlandığını söyledi. Vali Yazıcı, Özellikle ilimiz tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir bölgedir. TKDK ilimizde modern tarım ve hayvancılık ile yine bu alana dayalı sanayi sektörünün gelişmesine büyük destek sağlıyor. Bu desteklerin bir kısmının da AB tarafından karşılanması ayrıca önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımızdan yeni projeler hazırlayarak bu desteklerden daha fazla yararlanmalarını istiyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.