• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Valilik izin belgesi yoksa sakın yola çıkmayın
Gündem
Yayınlanma: 02 Nisan 2020 - 09:12

Valilik izin belgesi yoksa sakın yola çıkmayın

Koronavirüsle mücadelede izolasyon için yerel yönetimler ve güvenlik güçleri yoğun olarak mücadale ediyor. Otogarlarda yolculuklara getirilen sınırlamalar sürekli denetleniyor.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Valilik izin belgesi yoksa sakın yola çıkmayın

Valilik izin belgeniz yoksa sakın yola çıkmayın


İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs nedeniyle şehirler arası yolculuklara kısıtlama getirmesinin ardından Büyük İstanbul Otogarı’nda yoğunluk yaşanmıştı. Alınan tedbirler sayesinde son iki günde yaşanan yoğunluğun bugün azaldığını belirten Otogar İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, otogarın ve otobüslerin düzenli olarak dezenfekte edildiğini de belirtti.


Koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle, 28 Mart’tan şehirler arası yolculuklara ve otobüs seyahatlerine kısıtlayıcı tedbirler getirildi. Büyük İstanbul Otogarı’nda Seyahat Belgesi ile yolculuk yapılmaya başlandı. Alınan tedbirler sayesinde otogarda son iki günde yaşanan yoğunluğun bugün azaldığı gözlendi.


OTOBÜSLE ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İÇİN İZİN BELGESİ ŞART


Otogar İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, sadece doktor raporuyla bir başka şehre tedavi için gitmek isteyen hastaların, bir başka şehirdeki birinci dereceden yakını hasta veya vefat etmiş olanların ve son 15 gün içerisinde çeşitli sebeplerle İstanbul’a gelip kalacak yeri olmayanların otobüsle İstanbul’dan çıkışına izin verildiğini hatırlattı.


28 Mart’ta ilk olarak otogarda oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’ndan izin almak isteyen vatandaşların yoğunluğa sebep olduğunu, Valiliğin bunun üzerine yetkiyi kaymakamlıklara dağıttığını aktaran Beşli, vatandaşların sadece Seyahat İzin Kurallarından aldığı belgeyle seyahat edebileceğinin altını çizdi.


OTOGARDA SAĞLIK TEDBİRLERİ ÇOK SIKI


Otogarda oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’nun da izin belgesi olan yolcuları otobüslere yönlendirdiğini ifade eden Beşli, şu bilgileri verdi:


“Elinde seyahat izin belgesi olanlar, bir otobüsün yarısını dolduran 20 sayısına ulaştığında firma izin belgeleriyle birlikte otogardaki komisyona müracaat ediyor. Otobüse de izin belgesi veriliyor. Ayrıca otogarın çıkış kapılarında polis, zabıta ve sağlık görevlileri kontrol ediyor. Dün bir otobüsü kontrol eden sağlık memurlarımız, yolcuların birisinde ateş tespit etti ve hastaneye sevkini sağladı, otobüsün çıkışına bundan sonra izin verildi. Sistem pandemi bitene kadar bu şekilde yürüyecek. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için otogara gelmeden izin belgelerini almalarını tavsiye ediyoruz.”

Beşli, yolcuların büyük çoğunluğunu İstanbul’dan daha çok buraya gelip memleketine gitmek isteyenlerin oluşturması nedeniyle, otogardaki günlük 15-20’yi bulan otobüs seferlerinin azalmasının beklendiğini kaydetti.

Beşli, “Otobüs sayıları çok azaldığı için yolcuların aktarmalı seferlere de hazır olması gerekiyor. Gidecekleri şehre kadar otobüs bulamıyorlarsa, buraya en yakın şehre gitmek için bilet almaları gerekiyor” diye konuştu.


YIKAMA VE DEZENFEKTASYON ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR


Büyük İstanbul Otogarı’nın düzenli olarak yıkandığını ve dezenfekte edildiğini Fahrettin Beşli, eldiven ve maske dağıtımı konusunda da hazırlıkları olduğunu söyledi. Beşli, “Otogara giren bütün otobüslerin ve inen bütün yolcuların bireysel olarak dezenfekte edilmesi için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i andı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i andı
Tartıştığı eşini av tüfeğiyle öldürdü
Tartıştığı eşini av tüfeğiyle öldürdü
Son Haberler
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde...
Görenler gözlerine inanamıyor: Huzur, su ve tarih iç içe... İzmir’e 4 saat mesafedeki bu yer büyülüyor
Görenler gözlerine inanamıyor: Huzur, su ve tarih iç içe... İzmir’e...
Komşular tarifini isteyecek: Lezzeti damaktan silinmiyor! Kıvamlı ve lezzetli aşurenin sırrı bu tarifte gizli
Komşular tarifini isteyecek: Lezzeti damaktan silinmiyor! Kıvamlı ve...
Yufka açmak artık çocuk oyuncağı: Bu yöntemle yufka yırtılmıyor, elastik gibi açılıyor
Yufka açmak artık çocuk oyuncağı: Bu yöntemle yufka yırtılmıyor,...
Ortaokul öğrencilerinden sensörlü dezenfektan
Ortaokul öğrencilerinden sensörlü dezenfektan

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.