Van Valisi: TOKİ'nin yaptığı okullara Atatürk, İnönü isimleri verildi

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
Van Valisi: TOKİ'nin yaptığı okullara Atatürk, İnönü isimleri verildi






VAN (CİHAN)- Van Valisi Münir Karaloğlu, Van ve ilçelerinde yeni yapılan okullarda, 'Atatürk ve Cumhuriyet tabelaları indi' şekinde bazı yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi. Vali Karaloğlu, Van depreminde 64 okul ve bin 15 dersliğin zarar gördüğüne dikkati çekerek, 74 hayırseverlerle bu okulların yeniden yapılması için protokoller imzalandı. 'Eğitime yüzde 100 destek kampanyası' çerçevesinde bu okullara hayırseverlerin uygun gördüğü isimler verildi. Atatürk, İnönü, Cumhuriyet gibi isimleri de TOKİ tarafından yapılan modern okullara verdik. dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin 1. yılı olan 23 Ekim'de Erciş'e yapacağı ziyaret öncesi son hazırlıkları yerinde görmek üzere ilçeye giden Vali Münir Karaloğlu, TOKİ tarafından yapılan ve şuanda eğitim ve öğretimin yapıldığı 32 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. 26 kişilik sınıflarda modern eğitimin yapıldığı okulu gezen Karaloğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Karaloğlu, Dün ve bugün hem internet haberler sitelerinde hem de yazılı medyamızda çıkan bazı haberlerle ilgili bir düzeltme yapma, bir tahsis etme ihtiyacı hasıl oldu. Van depreminden sonra Van'da yaklaşık 64 okul, 1.015 dersliğimiz hasar gördü. Depremden hemen sonra 74 hayırsever vatandaşımızla Valiliğimiz arasında protokoller imzalandı. Hayırsever vatandaşlarımız hem okul, hem öğretmen lojmanı hem öğretmenevi, hem de spor salonu yapma konusunda bizimle protokoller yaptı. Bugün çok sayıda hayırseverimizin yapmış olduğu okul şuanda eğitim ve öğretimde açık olarak devam ediyor. dedi.

Hayırseverlere arsaların boş olarak teslim edildiğini dile getiren Karaloğlu, Şimdi sanki dünkü haberlerde birileri gelmiş bazı levhaları indirmiş kendisinden asmış gibi bir algı yaratıldı. Biz hayırsever vatandaşlarımıza okul yapacakları arazileri, arsaları boş olarak teslim ettik. Yani okul depremde ya yıkılmıştı veya ağır hasarlıydı. Yıkılmışsa zaten enkazı kaldırıldı, ağır hasarlıysa Valiliğimiz tarafından okullar yıktırıldı. Hatta temelleri sökülüp alındı. Protokol yaptığımız vatandaşlarımız arsalarına geldiklerinde ne okul vardı ne de levha. Sadece boş arsa olarak biz onlara teslim ettik. Ve çok hızlı bir şekilde okullarını yaparak bize teslim ettiler ve eğitim ve öğretim sezonuna da yetişti. diye konuştu.

'Eğitime %100 Destek' kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın genel ahlak kurallarına aykırı olmamak koşuluyla istedikleri ismi verme hakları var. diyen Karaloğlu, Kendi isimlerini de verebilirler, şirket isimlerini de verebilirler, ailesinden başka bir aile büyüğünün de ismini verebilirler. İlgisiz başka bir isim de kendileri verebilir. Bu tamamen isim koyma hakkı, bizimle yaptıkları protokol çerçevesinde hayırsever vatandaşlarımıza aittir. Bizim teslim ettiğimiz arsada daha önce bir okul varsa bu okulda da bir isim varsa o ismin taşınması sorunu hayırsever vatandaşın sorumluluğunda değil, Valilik olarak bizim sorumluluğumuzdadır. Şimdi Erciş'te bizim Atatürk İlköğretim Okulumuz vardı. Son derece eski bir bina, salaş bir binaydı. O bina zaten ilk depremde ağır hasar almıştı. Biz onu yıktık, enkazını da kaldırdık. Ama biz Atatürk'ün ismini TOKİ tarafından yapılan mükemmel daha modern 32 derslikli okula zaten taşımıştık. Eski okulun arsasında teslim etmiş olduğumuz hayırsever vatandaşımız EVYAP kendi yapmış olduğu okula da kendi istediği ismi verdi. ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU VE TÜRK BÜYÜKLERİNİN İSİMLERİ DAHA MODERN OKULLARA VERİLDİ

EVYAP firmasının depremden sonra Van'da iki okul yaptığını dile getiren Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: Biri Erciş merkezdeki 36 derslikli Tenzile Ana İlköğretim Okulu son derece büyük bir okul. Bir tanesi de Muradiye ilçesine bağlı Karahan köyümüzdeki 12 derslikli okul. İki okul yapmış bir hayırseverin, hiç ilgisi olmadığı bir konuda üzülmesi bizi de üzdü. Çünkü bizim şuanda 60-62 okulun ismi değişiyor. Atatürk, İnönü, Cumhuriyet, İkinisan, Kazım Karabekir isimlerini TOKİ'nin yaptığı okullara taşıyoruz. Buna benzer isimleri biz zaten yeni yapılan daha modern daha mükemmel okullara taşıdık. Olay budur. Bunun ötesinde hayırseverlerin üzülmesi bizi üzer. Biz hem Van halkı olarak hem de Türk halkı olarak bu hayırsever vatandaşlarımıza ancak 'teşekkür' etmemiz gerekir. Onları hiç ilgileri olmadığı bir konu da üzmek, onların üzülmesi gerçekten bizi de üzdü. Ben bu konuyu tekrar bir açıklamak istedim

Basın mensuplarına da haber yaparken önemli tavsiyelerde de bulunan Karaloğlu, Ne olur sizde haber yaparken dikkat edin. Bakın bu levha burada vardı. Dün haber şöyle çıkabilirdi. 'Atatürk, İnönü, Cumhuriyet levhaları indirildi' değil. Daha mükemmel okullara asıldı' diye de çıkabilirdi. Bu sorunu hiç yaşamamış olurduk. Sizde haber yaparken biraz daha dikkat edin. Bu kadar işinizin arasında gereksiz olarak hem hayırsever vatandaşlarımız hem de biz üzülmemiş oluruz. diye konuştu.

Vali Karaloğlu, açıklamalarının ardından kalıcı konut alanlarında ve bazı okullarda yaptığı incelemelerinin ardından karayoluyla Van'a döndü. Vali Münir Karaloğlu'nun Erciş ilçesindeki incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ve kurum amirleri de hazır bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.