Varsa yoksa gazze, Ya Türkmenler ne olacak?

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. İhsanoğlu hükümetin Gazze'ye gösterdiği özel ilginin birazının da Türkmenlere gösterilmesini istedi..

23 Temmuz 2014 Çarşamba 03:27
Varsa yoksa gazze, Ya Türkmenler ne olacak?






Varsa yoksa gazze, Ya Türkmenler ne olacak?

Terör örgütü IŞİD militanlarının Musul, Telafer ve Tuzhurmatı çevresindeki katliamları Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gündemindeydi. İhsanoğlu Türkmenlerin görmezden gelindiğini savunarak hükümetin bölgeyle acilen ilgilenmesi gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, hükümeti Irak'taki Türkmenler konusunda sessiz kalmakla eleştirdi, "Varsa yoksa Gazze ama Gazze'ye de yapılan bir şey yok" dedi.  Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, hükümeti Gazze'ye yardım konusunda gerekli adımları atmamakla eleştirdi.

İzmir'de konuşan İhsanoğlu, Gazze konusunda yas ilan etmekten başka somut bir bir şey yapamadığını ileri sürdü.

Gazze'de yaşananlar karşısında yas ilan edilmesini saygıyla karşılanması gerektiğini ancak Türkiye'nin, hükümetin izlediği dış politika nedeniyle Gazze'ye hiçbir yardım yapamadığını savunan İhsanoğlu, "Gazze konusunda icraat olarak tek yas ilan etti. Bu saygıyla karşılayacağımız bi husus. Onun dışında nutuk attık, bağırdık, çağırdık. Bir şişe kan gönderemedik, bir battaniye gönderemedik. Neden, herkesle kavgalıyız. Oraya gidecek gıdanın, yardımın iki kapısı var, siz o kapıdaki devletle kavgalısınız" diye konuştu.
İhsanoğlu Irak'taki Türkmenlerin durumuna da değindi. Tek sıkıntı yaşanan bölgenin de Filistin ve Gazze olmadığının unutulmaması gerektiğini ifade eden cumhurbaşkanı adayı, şunları söyledi:

"Gazze'deki kardeşlerimizle dayanışma içinde olmak güzel ama Irak Türkmenleri'nin uğradığı katliamlar tecavüzler unutuluyor. 50 bin kişi susuz gıdasız. 50 derecelik sıcak altında barınaksız. Bunlara kimse bir şey yapmıyor. Azına almıyor. Varsa yoksa Gazze ama Gazze'ye de yapılan bir şey yok. Sırf, Filistinli mi olmak lazım Elbette Filistin ile dayanışma içinde olun ama biraz da Allah rızası için Irak Türkmenleri'ne bakın" ifadelerini kullandı.

'DELİL OLMADAN SUÇLANIYOR'
İhsanoğlu 25 ilde emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyona ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Adli takibat, intikam ruhu içerisinde olmamalıdır. Gerçekten suç işleyen varsa isterse polis, milletvekili, bakan olsun; devletin hangi görevinde olursa olsun en küçüğünden en büğüne kadar böyle bir şey yapmışsa kanun karşısında eşit ve adil yargılanıp gereken cezayı alması lazım. Uzun zamandan beri, bir takım emniyet, yargı mensuplarının, savcıların, hakimlerin, emniyet müdürlerinin kanun kitaplarında tarifi olmayan suçlamalarla suçlandıklarını görüyoruz.

Delil ortaya konmadan suçlanıyor. Hatta bunlardan haysiyetleri kırılan şekilde tutuklananların bir kısmı serbest bırakılmıştır, çünkü her şeye bizde vicdanlı hakimler vardır. Şimdi bu kadar intikam duygusu içinde birbirlerini kelepçeliyorlar, bu çok ayıptır. Bu bize yakışmaz. Biz burada bin senelik devlette, bu olmaz. Biz sadece 90 yıllık bir devlet değiliz, arkamızda Osmanlı var Selçuklu var, beylikler dönemi var. Biz bu devleti yeni kurmadık ki böyle şeyleri görelim."

'YÜZDE 60 ALIRIM'
İhsanoğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin alacağı oy oranı tahminini yüzde 56 olarak açıkladığını hatırlatarak, kendisinin yüzde kaç oy almayı beklediğinin sorulması üzerine, "Biz yüzde 60 bekliyoruz" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.