Varto Eğitim Derneği'nin 'Benim Dersanem' projesi ile başardılar

17 Ekim 2012 Çarşamba 12:50
Varto Eğitim Derneği'nin 'Benim Dersanem' projesi ile başardılar






MUŞ (CİHAN)- Varto Eğitim Derneği'nin Muş Valiliği ve SODES desteğiyle yürüttüğü 'Benim Dersanem' projesi kapsamında Varto Okuma Salonu'na devam eden 8. sınıf öğrencilerinin tamamına yakını Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda tercihli okula yerleşti. Bu öğrencilerden 3'ü fen lisesine 2'si anadolu öğretmen lisesi, 11'i anadolu lisesi, 2'si meslek lisesi, 17'si de diğer liselere yerleşme imkanına sahip oldu.

Varto Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Yamanoğlu, tamamen dar gelirli ve dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yönelik gönüllü eğitim verdiklerini söyledi. Yamanoğlu, Okuma salonumuza devam eden 150 civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize Hafta sonları bütün branşlarda SBS kursları verildi. Dersler anlatıldıktan sonra yaprak testler artı denemeler yapıldı. Hafta içi genellikle etüt çalışmaları oluyor hafta sonu da SBS kursu oluyordu. Öğrencilerimiz için SODES kapsamınsa kitap aldık. Yine ders için ayrı fasikül ve yaprak testler alındı, öğrencilere verildi. Ayrıca öğrencilere her ay birer deneme sınavı yapıldı. Sadece bu öğrenciler için değil okullardaki diğer öğrenciler için de seviyelerini görmeleri açısında ilçe çapında da genel deneme sınavlarını yaptık. Haftasonları öğrencileri pikniklere götürdük. Sinemaya götürdük. Sayın Valimiz Ali Çınar başta olmak üzere, Vali Yardımcımız Hüseyin Göktürk, Proje Koordinatörü Bülent Solmaz Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman ve SODES Ofisi çalışanlarına desteklerinden dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.