Vezirköprü'ye 5 yıldızlı hayvan barınağı

16 Ekim 2012 Salı 20:46
Vezirköprü'ye 5 yıldızlı hayvan barınağı






SAMSUN (CİHAN)- Samsun Vezirköprü Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, sokak hayvanları barınağı, törenle hizmete açıldı.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilciliği'nin girişimleriyle, Vezirköprü Belediyesi tarafından, Durağan yolu üzerinde bulunan, hayvan pazarı yanına kurulan barınakta, 250 sokak hayvanının ihtiyaçları karşılanacak. Sokak hayvanları için her türlü ihtiyacın düşünüldüğü barınakta, veteriner hekim ve bakım görevlileri, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayıp, sağlıklı bir şekilde doğal ortamlarına dönebilmeleri için gerekli çalışmaları yapacak. 3 bin metrekare alan üzerine kurulu barınakta, yönetim ve veterinerlik binası, kulübeler, yemek alanları ve gezi parkuru bulunuyor.

Açılış töreninde konuşan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Doğadaki tüm canlıların, diğer canlılara zarar vermeden, özgürce yaşama hakkı olduğuna inanıyorum. Bu merkezde, çevrede tehlike arz eden başıboş gezen kedi ve köpekler toplanıp merkeze getirilerek, uzman veteriner hekimlerimizce kısırlaştırılıp, küpelenerek doğal ortamlarına bırakılacak. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, yaratılan her şeyin kutsal olduğuna inanıyoruz. Bu noktadan hareketle hayata geçirdiğimiz bu merkezle, bir eksikliğimizi de gidermiş olacağız. dedi.

Törende bir konuşma yapan HAYTAP Samsun Temsilcisi Gül Turan, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni hizmete geçiren Vezirköprü Belediyesi ve kendilerine her zaman destek olan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'e teşekkür etti. Turan, Böyle anlamlı bir uygulamanın hayata geçirilmesi bizi çok mutlu etti. Yaklaşık 1 yıl önce başkan bey bize bir söz vermişti ve bugün bu merkezi hizmete açarak bu sözünü yerine getirdi. Biz inanıyoruz ki bu merkez, sadece kanun gereği yapılmış bir merkez değil, vicdanın gereği de yapılmış bir merkez. Derneğimiz adına Vezirköprülüler adına bir kez daha başkan beye ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

Tören, yapılan dualar eşliğinde kesilen kurdeleden sonra katılımcıların barınak içine girerek, hayvanları sevmesiyle sona erdi. Tören sonunda ise şehir dışından gelen misafirler Belediye Başkanı Edis'in organize ettiği, Şahinkaya Kanyonu, gezisine katılarak, ilçenin doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.

Açılış törenine Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Göl Belde Belediye Başkanı Ahmet Avcı, Narlısaray Belde Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, Garnizon Komutanı Vekili Özgür Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Bünyemin Daşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Kalyoncu, Ak Parti İlçe Başkanı Sami Pala, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen HAYTAP temsilcileri, belediye birim müdürleri, resmi kurum ve kuruluşların müdürleri mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.