Vezneciler'de kalleş saldırı; Ölü sayısı 11 oldu

İstanbul Beyazıt'ta polise yönelik bombalı saldırıda ölü sayısı 11 oldu. 34 vatandaşımızın yaralandığı saldırı sonrası İstanbul'da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

07 Haziran 2016 Salı 13:24
Vezneciler'de kalleş saldırı; Ölü sayısı 11 oldu






Vezneciler'de kalleş saldırı; Ölü sayşısı 11 oldu

İstanbul Beyazıt'ta patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Vali Şahin açıklamasında "7'si polis 4'ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan 3 kişinin durumu ağırdır. Konuyla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Gelişmeler oldukça sizlere vereceğiz. Bütün bunlar detaylarıyla çalışıyor. Yaralıların hepsi hastanede. Konuyla ilgili adli incelemeler devam ediyor."

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'daki meydana gelen patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenliği sağlamakla yükümlü insanlara karşı, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir yanı yoktur. Teröristlere karşı biz mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Terör örgütleri bütün insani değerlere düşman olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir." dedi.


BÖLGEDE İŞ YERLERİ BOŞALTILDI

Kanlı saldırının ardından bölgede güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıldı.

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

Beyazıt Vezneciler'deki patlamanın ardından İstanbul Üniversitesi'nde sınavlar iptal edildi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI BÖLGEDE DURMUYOR!

Raylı toplu taşıma araçlarının durmasına ve diğer araçların bölgeye girmesine izin verilmiyor.

VALİ ŞAHİN: 7'Sİ POLİS 4 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklamasında "7'si polis 4'ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan 3 kişinin durumu ağırdır. Konuyla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Gelişmeler oldukça sizlere vereceğiz. Bütün bunlar detaylarıyla çalışıyor. Yaralıların hepsi hastanede. Konuyla ilgili adli incelemeler devam ediyor."

GÖRGÜ TANIĞI O ANI ANLATTI

Beyazıt Vezneciler'de polis otobüsünün geçişi sırasında yaşana patlama anında olay yerinde aracıyla bulunan bir görgü tanığı o anları anlattı. Görgü tanığı, "Tam önümdeki araba patladı,  Polis arabası vardı" dedi.

Hafif yaralı olan görgü tanığı hastaneye de götürüldüğünü söyledi.

Bu kişinin aracının ise ön camının kırık ve tavanın ise hasarlı olduğu görüldü.

YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

İstanbul Vezneciler'de meydana gelen 7'si polis 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alındı.



 
Son Güncelleme: 07.06.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.