Yabancı sermayenin Türkmenistan'a ilgilisi giderek artıyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 19:00
Yabancı sermayenin Türkmenistan'a ilgilisi giderek artıyor






AŞKABAT (CİHAN)- Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 4. Uluslararası Yatırım Forumu başladı. Dünyanın önemli enerji kaynaklarına sahip olan Türkmenistan, petrol ve doğalgaz başta olmak üzere; tekstil, inşaat, turizm, tarım ve sağlık sektörlerine yeni yatırımcıları çekmek amacıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.
Aşkabat'taki Sergi Köşkü'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen foruma, çok sayıda yerli ve yabancı konuk ve iş adamı katıldı. Foruma Türkiye'den Ekonomi Bakanlığı, TOBB ve DEİK'ten temsilciler yer alıyor.

Türkmenistan'ın başta yatırım olanakları olmak üzere, ekonomik ve ticari potansiyelini tanıtmak amacıyla düzenlenen uluslararası alanda en prestijli etkinlik olan Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu'nun dördüncüsü üç gün devam edecek.

Forumun düzenlenmesinde önemli rol oynayan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, katılımcılara mesaj gönderdi. Türkmen lider mesajında, Uluslararası Yatırım Forumu'nun ana hedefinin çeşitli sektörlere yabancı yatırımları çekmek olduğunu kaydetti. Yabancı yatırımcılara kapılarını açtıklarını kaydeden Berdimuhamedov, işadamlarının yatırım yapmaları için olumlu koşulların oluşturulduğunu belirtti.

Türkmenistan, proje bedeli bakımından Türk müteahhitlerinin en fazla iş üstlendikleri ülke konumunda . Bu ülkede binlerce projeye imza atan Türk firmalarının yatırımları 28,5 milyar dolara dayandı.
Türkmenistan'ın 2012 yabancı yatırım çekme endeksinde ilk 10?a girmeyi başardı. Ülke ortalama her sene 3 milyar dolar yabancı yatırım çekiyor. Dünya Bankası, doğalgaz zengini Türkmenistan'ı Üst Orta Gelirli ülkeler kategorisine yükseltti. Türkmenistan'ın kategorisinin yükseltilmesinde, on yılı aşkın süredir devam eden ülke ekonomisindeki istikrarlı kalkınma etkili oldu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.