Yangın çıkınca etleri mangalda bırakıp kaçtılar

18 Ekim 2012 Perşembe 13:20
Yangın çıkınca etleri mangalda bırakıp kaçtılar






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'in Karadere köyü çevresinde kaçak piknik yapan vatandaşlar, yaktıkları mangal nedeniyle çevredeki kuru otları tutuşturdu. Söndürmeden olay yerinden kaçan piknikçilerin neden olduğu yangını fark eden Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevleri ormanlık alana 20 metre kala kontrol altına alabildi.

Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içindeki Bozdağ mevkii Karadere köyünde kaçak piknik yapan şahıslar, iki taş arasına yaktıkları ateş ile mangal yapmaya başladı. Çevredeki kuru otları tutuşturan piknikçiler, yangının büyümesiyle olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Tandır gözetleme kulesinin dumanı görmesi ile harekete geçen Orman İlk Müdahale ekipleri, yangının olduğu yere kısa zamanda ulaştı. Ekipler, otluk alanda başlayan yangını ağaçlandırma sahasına 20 metre kala kontrol altına alarak söndürdü.

Yangın söndükten sonra bölgede inceleme yapan ekipler, bir ağacın altında pişmekte olan tavuk etleriyle dolu bir mangal buldu. Yasak yerde piknik yapan vatandaşların muhtemelen kuru otları tutuşturmasıyla paniğe kapılıp kaçtıkları tahmin ediliyor. Olay yerine gelen Karadere Muhtarı Abdurrahman Şen, Orman Teşkilatı'na teşekkür etti. Muhtar Şen, köylerinin etrafında usulsüz piknik yapanların çokluğundan şikayet ederek, Zaten az bir ormanımız var, onu da yakacaklar. ifadesini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.