Yanukoviç, Azerbaycan´da temaslarda bulundu

13 Aralık 2012 Perşembe 08:08
Yanukoviç, Azerbaycan´da temaslarda bulundu






KİEV (CİHAN)- Hindistan´a ziyarette bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, dönüş yolunda Azerbaycan´ın başkenti Bakü'ye uğradı.

Bakü´ye dün akşam saatlerinde gelen Yanukoviç, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Liderlerin baş başa yaptığı görüşmede, Yanukoviç, Avrupa Olimpiyat Komitesi (AOK)'nin olimpiyat yarışları için ev sahibi ülke olarak Azerbaycan´ı seçmesinden dolayı mevkidaşını kutladı. Ülkesinin Euro 2012´ye ev sahipliği yaptığına atıfta bulunan Yanukoviç, başkent Bakü´de 2015´te yapılacak ilk Avrupa olimpiyatları öncesinde Azerbaycan´ın alt yapı hazırlık projelerine ülke olarak katılabileceklerini belirtti.

Yanukoviç; Biz bu tür organizasyonlarda tecrübe sahibiyiz. Dost Azerbaycan´a da destek olmaya hazırız. Bu konuda faaliyet gösteren inşaat şirketlerimiz teklif sunmaya hazır dedi. İlham Aliyev ise görüşmede başarılı Euro 2012 organizasyonu nedeniyle Yanukoviç´i kutlayarak Ukraynalı sporcuları Avrupa Olimpiyatları´nda görmek istediğini söyledi. Yanukoviç, Azerbaycan'ın merhum lideri Haydar Aliyev'i de vefatının 9. yıldönümü münasebetiyle andı. Yanukoviç, Haydar Aliyev´in şahsi çabalarıyla tesis edilen Ukrayna-Azerbaycan dostluğunun gelecekte de devam edeceğini belirtti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.