Yargıtay Başkanı Ciritçi'nin Rize gezisine Özdağ'dan tepki

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ'dan Cumhurbaşka'nın Rize gezisine katılan Yargıtay Başkanı için uyarı, 'Yargı Bağımsızlığına gölge düşürülmemeli.'

22 Mayıs 2016 Pazar 14:27
Yargıtay Başkanı Ciritçi'nin Rize gezisine Özdağ'dan tepki






Yargıtay Başkanı Ciritçi'nin Rize gezisine Özdağ'dan tepki


MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ'dan Cumhurbaşka'nın Rize gezisine katılan Yargıtay Başkanı için uyarı, 'Yargı Bağımsızlığına gölge düşürülmemeli.'

MHP'nin olağanüstü kurultayının toplanmaması için Saray-AKP ve Adalet Bakanlığı üçgeninde uğraşlar olduğuna dair güçlü kuşkular gözönünde iken Yargıtay Başkanı İsmail Hakkı Ciritçi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize gezisine eşlik etmesi MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın tepkisine neden oldu. Prof. Dr. Özdağ, "Yargı bağımsızlığına kimsenin gölge düşürmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi yargı bağımsızlığını korumak, şaibelere sebep olmamak da en çok yargı mensuplarının görevidir" dedi.

KURULTAY'A ENGEL OLMA GİRİŞİMLERİ

MHP'nin 548 delegesinin olağanüstü kongre toplayıp parti tüzüğünü değiştirme girişiminin Yargıtay'da karara bağlanmasının beklendiği süreçte Yargıtay Başkanı İsmail Hakkı Ciritçi'nin, kurultayın toplanmasına engel olmaya çalıştığı ileri sürülen Saray-AKP ve Adalet Bakanlığı üçgeninden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize gezisine katılması tepkilere neden oldu.MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Yargı bağımsızlığına olan güvenin sarsılmasını koruma görevi , her Türk vatandaşının olduğu gibi en çok da yargı mensuplarının ve Yargıtay Başkanı'nındır" dedi.

HERKES KARAR BEKLERKEN CİRİTÇİ ERDOĞAN'LA RİZE'YE GİTTİ

Ülkede nefesler tutulmuş MHP'nin olağanüstü kurultay dosyasının Yargıtay 18. Dairesi'nce kararlaştırılması beklenirken, Yargıtay Başkanı İsmail Hakkı Ciritçi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize gezisine katılması MHP'nin muhalif kanadında tepkiyle karşılandı. Kurultay'ın önlenmesi için Cumhurbaşkanlığı-AKP ve Adalet Bakanlığı'nca kurulan üçgenin çabaları dikkate alındığında Yargıtay Başkanı Ciritçi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize gezisine katılması MHP'de değişim isteyenlerin eleştirisine neden oldu.

YARGI YÜRÜTMENİN EMRİNE Mİ GİRDİ?

Kuvvetler ayrılığı ilkesine rağmen "yargının yürütmenin emrine girdiği" anlamına gelecek görüntülerin demokrasiyi zedelediği, hukuk devletinin tarafsızlık ve bağımsızlık ilkelerine ters düştüğü noktasında MHP'li muhalifler tarafından vurgulanırken özellikle Yargıtay ve Danıştay kanunlarının değiştirilip, üye sayılarının düşürüleceğine dair bilgiler kamuoyunda ve yargı camiasında ilgiyle izlenirken, Yargıtay Başkanı Ciritçi'nin Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezisine katılması dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu. MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Yargıtay Başkanı'nın görevi başındayken daha dikkatli davranması gerektiğinin altını çizerek, "Yargıya güvenin her geçen gün azaldığı bu süreçte Yargıtay Başkanı'nın bu geziye katılması tartışmalara, dedikodulara neden olacağı için iyi düşünülmeliydi. Yargıya olan güvenin sağlanması, toplumun tüm kesimlerinin bir görevi iken, bu düşünceye en çok riayet etmesi ve yargı bağımsızlığına gölge düşürülmemesine en çok dikkat etmesi gereken yargı mensupları ve başta da Yargıtay Başkanı'dır." dedi.

MAYIS AYI SONUNA KADAR KARARA BAĞLANACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Yargıtay 18. Dairesi'nde bekleyen MHP'nin 548 delegesinin kurultay talebine ilişkin dosyanın Mayıs ayı sonuna kadar karara bağlanacağının bizzat daire başkanı tarafından açıklanmasından sonra gözler Yargıtay'a çevrilmişken dosyanın Yargıtay tarafından Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiğine dair kafa karıştırıcı açıklamaların ardından Yargıtay Başkanı ile birlikte Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize gezisine katılması Ankara kulislerini biraz daha hareketlendirdi.
Son Güncelleme: 22.05.2016 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.