Yatırımcı 2004 yılında başlayan teşvik uygulamasının devamını istiyor

13 Aralık 2012 Perşembe 11:50
Yatırımcı 2004 yılında başlayan teşvik uygulamasının devamını istiyor






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Yatırımcıya; vergi ve sigorta primi, elektrik, yeni üretim alanları için bedelsiz arsa desteği sağlamak amacıyla 2004'te uygulanmaya başlanan 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanun yıl sonunda kalkıyor. Bu nedenle piyasada ciddi bir tedirginlik yaşanıyor. Sivil toplum örgütleri uygulanan yasanın istihdama sağladığı katkı nedeniyle sürdürülmesini bekliyor.

Yatırımcı için teşviklerin can suyu olduğunu ifade eden Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Emin Polat, teşviklerin sürmesi gerektiğini belirtti. Başkan Polat, Sivil toplum örgütleri, işsizliğin azalması ve yaşam standartlarının büyümesinde etken olan uygulamanın kalkmasıyla, ekonomik dengesizlik sonucu demografik, sosyal ve kültürel sorunların yeniden doğacağından endişe ediyoruz. Uygulama kesinlikle devam etmeli.diye konuştu. Başkan Polat, Hükümet tarafından 2002 yılında devreye konulan ve çok sayıda yatırımcının yararlandığı 5084 Sayılı Teşvik Yasası 31 Aralık 2012 tarihi itibarı ile sona erecek. Teşvik uygulamasının sona ermesi ile sıkıntılar yaşanacak. Teşvikten yararlananlar maddi ve manevi olarak ciddi sorunlar yaşayacak. Kesinlikle teşvik yasasının uzatılmasından yanayız. Bu uygulama hem ekonomik anlamda hem de istihdam anlamında ciddi gelişme yaşanmasına neden oldu. Teşvik yasası, 31 Aralık 2012 tarihi itibarı ile sona erecek. Hükümetin özellikle sigorta teşvikinde ısrarlı olmasını bekliyoruz. görüşünü aktardı. Öte yandan teşviklerden yararlananları prim ödeme günlerinde kötü bir sürpriz karşıladı. Ödeme yapmak isteyenler, teşvikin kaldırıldığını öğrenince ne yapacaklarını şaşırdılar. Siyasileri ve STK temsilcilerini göreve davet eden yatırımcılar, istihdam ve ekonominin istikrarı için teşviklere devam edilmesi gerektiğini bildirdiler.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.