Yeni parti'de kimler var kimler yok

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, yeni kurulacak siyasi parti oluşumunda temel ilkeleri nisan ayı başında kamuoyuna duyurabilir.

27 Şubat 2019 Çarşamba 11:31
Yeni parti'de kimler var kimler yok






Yeni parti'de kimler var kimler yok

Kimlik, ideoloji ve kavramlar üzerinden politika tarzını terk eden yeni bir siyasi parti, kamuoyunda tartışılırken, kurucular arasında Abdullah Gül'ün olmayacağı bildiriliyor.,

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kurma çalışmasında olduğu ve 31 Mart'tan sonra bir deklarasyonla yeni süreci açıklayacağı iddia ediliyor. Yeni parti hareketinin 10 AKP'li milletvekili ile de dirsek teması halinde olduğu öğrenildi. Abdullah Gül'ün parti kurucusu olmayacağı belirtildi.


Kulislerde Ali Babacan ve Mehmet Şimşek Davutoğlu’nun yola çıktığı isimler olarak gösteriliyor. Ancak yazılan çizilenin aksine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu oluşumun içinde yer almadığı uzaktan ‘seyirci’ konumunda olduğu belirtiliyor. 

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu’nun kafasında hemen bugünden yarına bir siyasi parti kurma düşüncesi yok. 

Bir oluşum olarak öncelikle bir deklarasyon yayınlayarak kamuoyunda çıkış yapılacağı ifade ediliyor. 

Bu deklarasyonda Türkiye ekonomisinin tabloyla ortaya konulacağı, krizden çıkış çözüm önerilerinin sıralanacağı ifade ediliyor. Deklarasyonun ardından Davutoğlu’nun Anadolu turuna çıkacağı ve halkla buluşacağı da gelen bilgiler arasında.

Yeni oluşumun oturacağı temellerden de kulislerde söz ediliyor. 

Türkiye’de siyasetin son 17 yılına damgasını vuran çok sayıda başlığın söz konusu olmayacağı belirtiliyor.

Kavramlar üzerinden siyaset, kimlikler üzerinden siyaset, ideolojiler üzerinden siyaset terk edilecek. Davutoğlu’nun insan merkezli bir siyaset anlayışında olduğu ve daha sonraki süreçte kurulacak partinin bu anlayış üzerine oturtulacağı anlatılıyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de mercek altında görünüyor. Yeni oluşumun tam Başkanlık ya da güçlü parlamenter sistem üzerinde durduğu da ifade edildi. Liyakat, gelir dağılımında adalet, demokrasi ve daha fazla özgürlük yeni oluşumun ajandasında yerini almış görünüyor.

Yeni oluşumun AKP içinde yaratacağı etki merak konusu olurken, Davutoğlu’nun 81 ilde örgütlenmeye gittiği belirtiliyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mevlüt yerli 2019-02-27 17:22:57

Kesinlikle kurulmalı ve çok iyi olur

Avatar
S B 2019-02-27 19:20:28

Trenden inen hep kaybeder,Öyle bir hata yaparlarsa mazideki sevgiyi kaybederler,Hepsi bizim için bir Abdullatif Şener olur kimse adam yerine koymaz

Avatar
Hasan şanlı 2019-02-28 08:28:20

Hülya avlar da parti kuruyormuş her gece alemlerde inanmayın şunlara davutoğlu çıktı ben erdoğana karşı bir şey yapmam dedi yaparsa da ....

Avatar
Ercan altınbag 2019-03-05 20:07:36

Bencede kurulmalıki Başkan Davutoğlu bu eksik giden düzeni gözde bulundurmalı seninleyiz hemşerim sonuna kadar

Avatar
Mevlüt yerli 2019-03-09 12:08:00

KESİNLİKLE EN KISA ZAMANDA KURULAN BAŞARILAR DİLİYORUM