Yenişehir´e Büyükşehir desteği

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:34
Yenişehir´e Büyükşehir desteği






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sınırların genişlemesiyle Yenişehir´in Büyükşehir´in varlığını daha yakından hissedeceğini söyledi.

Rumeli Göçmenleri Derneği´nin lokal açılışına katılmak üzere Yenişehir ilçesine giden Başkan Recep Altepe, ilçe girişinde Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve dernek yöneticileri tarafından karşılandı. Daha sonra dernek lokalinin bulunduğu sokağa gelen Başkan Altepe, burada dernek üyelerinin meşaleli gösterisiyle karşılandı.

Dernek üyeleriyle tek tek selamlaşan Başkan Altepe, derneğin lokal açılışını da Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ile birlikte yaptı. Lokal açılışına AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Tuna, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Toka, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kulu, Bursa Genç Yenişehirliler Platformu Başkanı Ahmet Yaşa, Bursa Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ve Bilecik Rumeli Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Sami Erçin de katıldı.

Törende konuşan Yenişehir Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Fahri Çelebi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi yanlarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de Rumeli göçmenlerinin kültürünü yaşatan derneğin lokal binasının hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk kültürünün Balkan kültürü ve Yörük Türkmen kültürü ile harmanlandığını belirterek, bir Yenişehirli, Bursalı nasıl yaşıyorsa, Kosova´da, Bulgaristan´da, Makedonya´da da yaşantının aynı olduğunu söyledi. Bugünkü Kosova, Makedonya ve Bulgaristan´ın İstanbul´dan 64 yıl önce fethedilen topraklar olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Ecdadımız medeniyeti götürdüğü bu toprakları yüzyıllarca adil bir şekilde yönetti. Yüzyıllarca aynı bayrak altında yaşadık. Beraber ağladık, beraber güldük. Araya bir dönem soğukluk ve ayrılıklar girse de son yıllarda yine ilişkileri sıcak hale getirmek amacıyla yoğun çalışma yapıyoruz. Bursa olarak, Türkiye ile Balkanlar arasında köprü görevi üstleniyoruz. Ekiplerimiz geçtiğimiz hafta Makedonya, Kosova ve Bulgaristan´da aşure dağıttılar. Yine özellikle 45 yıllık komünizm döneminde yasaklanan sünnet şölenlerini bu dönemde yeniden yapmaya başladık. Bunun yanında ecdadımızın bize bıraktığı miras olan tarihi eserlerimizi yeniden ağaya kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor. Tüm Balkan coğrafyasında sadece bizim 24 adet şantiyemiz var. Buradaki çalışmaları daha çok Bursalı iş adamlarımızın sponsorlukları ile yapıyorduk, ancak iyi şeyler yaptığımız görüldü ki İstanbullu işadamlarımız da gönüllü olarak bizim projelerimize sponsor olmaya başladı. diye konuştu.

Lokalin açılış törenine katılan Bilecik Rumeli Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Sami Erçin, Balkanlar´da yaptığı örnek çalışmalar nedeniyle Başkan Altepe´ye plaket verdi.

YENİŞEHİR, BÜYÜKŞEHİR'İN VARLIĞINI DAHA ÇOK HİSSEDECEK

Rumeli Göçmenleri Derneği´nin Han Düğün Salonu´nda bu yıl ikincisini düzenlediği aşure etkinliğine de katılan Başkan Altepe, salonu dolduran Yenişehirlilere seslendi. Bursa´yı daha sağlıklı ve yaşanabilir kent haline getirmek amacıyla kenti ilçeleriyle bir bütün olarak gördüklerini ve bugüne kadar Büyükşehir sınırları dışındaki birçok ilçeye farklı hizmetler götürdüklerini dile getiren Başkan Altepe, Yakında Yenişehir de sınırlarımıza dahil olacak. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz. Büyükşehir´in varlığını daha çok hissedeceksiniz. dedi.

Etkinlikte Yenişehir Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, Başkan Altepe´ye, engellilere yönelik olarak yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Dernek üyesi Yasemin Kösem de tekerlekli sandalye ile sahneye kadar gelip Başkan Altepe'ye kendi yaptığı el işlemesi bir nakışı hediye etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.