Yerel basın yazdı, zabıta fırınlarda gramaj denetimine çıktı

18 Ekim 2012 Perşembe 12:34
Yerel basın yazdı, zabıta fırınlarda gramaj denetimine çıktı






MUĞLA (CİHAN)- Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif noktalarında bulunan unlu mamuller üreten fırınları denetledi. Eksik gramajlı olan ekmekler toplanırken, kurallara uymayan işletmelere gerekli ceza işlemleri uygulandı. Bazı yerel gazetelerde çıkan Fethiye'deki ekmek gramajlarının eksik olduğu yönünde haberler üzerine belediye ekipleri, ilçedeki fırınları sıkı denetim altına aldı.

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren tüm fırınların temizlik kurallarına uygunluğunu ve çıkan ekmeklerin gramajlarını kontrol etti. Fırınları tek tek gezerek ekmeklerden gramaj örneği alan ekipler, fırınların ekmek üretim bölümlerine de girerek incelemelerde bulundu. Yapılan denetimlerde gramaj konusunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı bildirilirken, hijyen konusunda bazı işletmelere uyarı verildiği öğrenildi.

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halime Ok, halk sağlığını korumak için fırınları rutin olarak sürekli denetlediklerini söyledi. Gelen şikayetlere de duyarsız kalmadıklarını ifade eden Ok, Halkımızın talepleri ve şikâyetleri bizim için önemli. Özellikle gramaj ve temizlik konusunda çok dikkatli inceleme yapıyoruz. Halkımızın sağlığı bizim birinci önceliğimiz. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için de, çalışmalarımız devam ediyor. Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar uygulanıyor. Denetimlerini aralıksız sürdüreceklerdir. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.