Yıldız Kenter, ağabeyi Müşfik Kenter'in adının verildiği parkı açtı

21 Ekim 2012 Pazar 16:16
Yıldız Kenter, ağabeyi Müşfik Kenter'in adının verildiği parkı açtı






ANKARA (CİHAN)- Çankaya Belediyesi, tiyatroya emek veren Müşfik Kenter, Şükran Güngör ve Yıldız Kenter'in adını bir parka verdi. Parkın açılışına sanatçı Yıldız Kenter de katıldı.

Çankaya Belediyesi yapımını tamamladığı Keklikpınarı bölgesinde 3 parçadan oluşan parklara aralarında akrabalık ilişkisi de bulunan üç tiyatrocunun ismini verdi. Açılışa katılan Yıldız Kenter kendi isminin yanı sıra yakın zamanlarda kaybettiği ağabeyi Müşfik Kenter ile eşi Şükran Göngör'ün ismi verilen parkları gördüğünde gözyaşlarına hakim olamadı.

Park açılışı nedeniyle Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Kenter, Biz insanoğlunun dikkat çekmek, hatırlanmak ve alkışlanmak gibi bir zaafı var. Biz sanatçılarda bu zaaf daha da üst düzeyde. Belki de bu yüzden bu mesleği seçtik. Hayatım boyunca çok ödül aldım. Ama bu kadar canlı, yemyeşil ve çiçek dolu bir ödülü hiç almamıştım. Diyebilirim ki, aldığım ödüller içinde beni en çok mutlu eden, heyecanlandıran ödül bu oldu. diye konuştu.

Hizmetleri öncelikle en yoksun bölgelere götürmeye çalıştıklarını belirten Başkan Tanık da, topografik koşulları nedeniyle hizmet götürmenin nispeten zor olduğu bu bölgeye birbiriyle bağlantılı 3 park kazandırmaktan özel bir mutluluk duyduklarını söyledi. İlçe belediyelerinin yalnızca hizmet binalarına ve parklara isim verme hakları olduğunu ifade eden Tanık, Buradaki parklarımıza yaşam boyu bize aydınlık yayan üç yıldızın ismini verdik. Burası bir Samanyolu oldu. diye konuştu.

Semt sakinleri ve çocukların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreninin ardından vatandaşlar Yıldız Kenter ve Başkan Tanık'la hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.