Yüksek İhtisas Hastanesi Azerbaycan´dan Yemen´e bilim ihraç ediyor

13 Aralık 2012 Perşembe 17:39
Yüksek İhtisas Hastanesi Azerbaycan´dan Yemen´e bilim ihraç ediyor






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başta Yemen, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine düzenli şekilde sağlık alanında bilim ihraç ediyor.

Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin, uluslararası misyonu olan bir hastane olduğunu belirten Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Paç, Sağlık haftaları çerçevesinde dünya ülkeleri arasında işbirliği yaptığımız ülkelerle Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi uygulamaları için girişimlerde bulunuyoruz. dedi. Kasım ayı başında 9 kişilik bir heyetle 8 günlüğüne Bangladeş´e gittiklerini, Chittagong sahil şehrinde yeni kurdukları kalp merkezinde Bangladeşli meslektaşları ile birlikte kalp ameliyatları ve anjiyolar yaptıklarını anlatan Paç, Bu ziyaretin ardından 17 kişilik bir ekiple Azerbaycan´a geçtik. Azeri meslektaşlarımızla birlikte Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Kalp Cerrahisi, Erişkin Kardiyoloji ve Erişkin Kalp Damar Cerrahisi üzerine çalıştık. Yaklaşık 10 ameliyat, onlarca anjiyo ve eko yaparak mesleğimizi ve tecrübelerimizi yurt dışındaki arkadaşlarımızla paylaşmanın gururunu yaşadık.´´ şeklinde konuştu.

Bu ay içerisinde Yemen´e gideceklerini kaydeden Paç, Yemen-Türk Sağlık Haftası çerçevesinde Başkent Sana´da olacağız. Özellikle Çocuk Kardiyolojisi ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi girişimlerinde bulunacağız.´´ dedi. Türkiye Tüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, dünya çapında misyonu olduğuna vurgu yapan Mustafa Paç, Yurt dışına bir anlamda bilim ihraç ediyor olmak, hastanemiz açısından ve Türk tıp bilimi açısından gurur verici bir durumdur. İnşallah bu hizmetlerimiz, hem sağlık turizmi hem de Türk tıp bilimi açısından katlanarak devam edecek, hastane olarak üstlendiğimiz bu misyonu layıkıyla yerine getireceğiz.´´ diye ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.