Yunanistan'da liderler zengin halk fakir

11 Aralık 2012 Salı 15:41
Yunanistan'da liderler zengin halk fakir






ATİNA (CİHAN)- Yunanistan'da 508 siyasinin mal varlıklarının açıklanmasıyla birlikte, bazı liderlerin gün geçtikçe fakirleşen halkın aksine oldukça zengin olmaları dikkat çekti. Meclisin internet sayfasında yayınlanan konuyla ilgili beyannameye göre, Yeni Demokrasi Partisi lideri ve Başbakan Antonis Samaras ile Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Partisi lideri Evangelos Venizelos, en zengin liderler olarak öne çıkıyor. Ana muhalafet partisi Radikal Sol İttifak´ın (SYRİZA) lideri Aleksis Tsipras ve Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Aleka Papariga ise diğer liderlere göre daha az gelire sahip.

Başbakan Antonis Samaras ve eşi, 2010 yılında 190 bin 839 Euro gelir beyan etti. Başbakan Samaras'ın bankada 238 bin 308 euro parası var. Eşinin yıllık geliri ise 53 bin 695 euro. Atina ve diğer bölgelerde toplam 13 gayrimenkule sahip olan Samaras ailesinin iki otomobili, iki şirkette hisseleri, kayda değer İngiliz sterlini ve ABD doları cinsinden dövizleri bulunuyor.

MOTOSİKLETLİ PARTİ BAŞKANI

SYRİZA lideri Aleksis Tsipras'ın geliri ise 81 bin 221 Euro. Tsipras'ın Atina'da bir evi ve bir de motosikleti bulunuyor.

Siyasi liderler arasında en zengin kişi olan PASOK lideri Evangelos Venizelos, 2010'da 161 bin Euro gelir beyan etti. Venizelos'un bankada 2,3 milyon euro parası ve belli oranda hisseye sahip olduğu 27 gayrimenkulü bulunuyor. Eşinin gelir beyanı ise 60 bin euro.

Demokratik Sol Parti lideri Fotis Kouvelis, 107 bin euro gelir beyanında bulunurken, eşi 30 bin euro beyan etti. Kouvelis'in bankada olan parası ise 172 bin euro. 14 gayrimenkule sahip olan Kouvelis ailesinin 4 tane de otomobili bulunuyor. Kouvelis, 2009 yılında 436 bin euro gelir beyan etmişti.

Aşırı sağ Bağımsız Yunanlar lideri Panos Kammenos, 188 bin euro gelir beyan etti. Kammenos'un 8 gayrimenkulü bulunuyor.

Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Aleka Papariga, 120 bin euro gelir beyan etti. Papariga, bir de eve sahip.

Irkçı Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos, 23 bin eşi ise 17 bin euro gelir beyan etti. Mihaloliakos arsa, daire, mağaza ve evden oluşan 11 gayrimenkule sahip.

ESKİ LİDERLER DE ZENGİN

Eski Başabakan Yorgos Papandreu, 2010 yılında 110 bin euro gelir beyan etti. Papandreu'nun iki de evi bulunuyor. Bankadaki hesabında ise 330 bin eurosu bulunuyor.

Eski Başbakan Kostas Karamanlis'in 2010 yılında beyan ettiği gelir 253 bin euro. Karamanlis, çok sayıda gayrimenkule de sahip. Bankada hesabında ise 350 bin eurosu var.

2011-2012 yıllarında Başbakanlık yapan Lukas Papadimos, 2010'da 316 bin ve 2011'de ise 234 bin Ruro gelir beyan etti. Yurtiçi ve yurtdışında gayrı menkulü bulunan Papadimos'un yurtiçi ve yurtdışındaki bankalarda 1,1 milyon Euro parası bulunuyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.