30 bin kişiyi Kur'anı Kerim ile dolandırdılar

İstanbul'da kurdukları çağrı merkezi ile vatandaşların dini duygularını istismar eden çete 30 bin kişiyi dolandırdı. Her eve Kur'anı Kerim' dağıttıklarını iddia eden çete, adreslere boş kutu gönderirken, lüks teknelerde kutlama yaptığı ortaya çıktı..

28 Kasım 2018 Çarşamba 08:51
30 bin kişiyi Kur'anı Kerim ile dolandırdılar






30 bin kişiyi Kur'anı Kerim ile dolandırdılar

Halkın dini duygularını özellikle kandiller öncesi ve sonrası istismar eden 30 kişilik dolandırıcılık çetesi çökertildi. Bağcılar'da kurdukları çağrı merkezinde kendilerini kamu kurumu çalışanı olarak tanıtıp vatandaşların dini duygularını istismar ederek dolandıran 31 kişilik çete çökertildi. Zanlıların 30 bin kişiyi bu yöntemle arayarak 2 milyon lira haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Lüks yatlarda kutlama yapan çetenin dolandırdıkları vatandaşlarla burada alay ettiği ortaya çıktı.

 İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar'da kurdukları çağrı merkeziyle dini içerikli kitap satışı yapacakları yalanıyla vatandaşı dolandıran bir çeteyi tespit etti.

Siber polisi, Bağcılar'da merdiven altı olarak kurulan santral ile çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Çete lideri A.S., dolandırıcılıkta kullanılan VOİP hat sahibi D.A., kargo ile vatandaşa boş koli gönderen B.A. ile çağrı merkezinin yönetiminden sorumlu E.B. ve F.S.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

17 BİN KİŞİYİ ARAYIP 2 MİLYON LİRA VURGUN YAPMIŞLAR

Kendilerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışıyormuş gibi tanıtan çete üyelerinin, dini içerikli kitap satışı için vatandaştan para aldığı ancak kargoların içerisine boş kağıt koydukları belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyla ilgili şikayetçi oldu. 

Zanlıların 30 bin kişiyi aradıkları ve 2 milyon lira haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Vatandaşların dini duygularını istismar eden çete üyelerinin özellikle kandil günlerinde daha çok vatandaşı arayarak dolandırdıkları ortaya çıktı.

DOLANDIRICILIK PARASIYLA LÜKS YATTA KUTLAMA

Çete üyelerinin, dolandırıcılık yaptıktan sonra tef gibi müzik aletleri çalıp vatandaşla dalga geçtiklerini gösteren bir video da çıktı. Ayrıca çete lideri A.S.'nin dolandırıcılık parasıyla lüks bir yatta doğum günü kutlaması da dikkat çekti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanırken 27'si adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.