34 HF 3100 Plakalı VW Golf araç aranıyor

Emniyet 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka bir vasıtanın peşine düştü

25 Şubat 2016 Perşembe 08:37
34 HF 3100 Plakalı VW Golf araç aranıyor






 

34 HF 3100 Plakalı VW Golf araç aranıyor

Emniyet  34 HF 3100 plakalı VW Golf marka bir vasıtanın peşine düştü. 34 HF 3100 plakalı vasıtayı Terör Örgütü PKK'lılara satan Arap Yakut, önceki gün İstanbul'da yakalanarak Başkent Ankara'ya getirildi. Yakut'un sattığı araçlardan üçünün Başkent Ankara, İstanbul ve Adana'daki eylemlerde kullanıldığı belirlenirken, bir vasıta ise aranıyor.  

 

Alınan bilgiye göre, Hasan Aysen ve Uğur Yüce ile beraber gözaltına alınan Arap Yakut'un, 4 vasıta için Terör Örgütü PKK'ya ikiz plaka hazırladığı anlaşıldı. Bu araçlardan üçü, Başkent Ankara, İstanbul va Adana'da teşkilat tarafından eylemlerde kullanılırken, 4. vasıtanın henüz bulunamaması polisi alarma geçirdi. İstanbul'daki vasıtanın Sultanbeyli'de karakol önünde patladığı, Adana'da ise yol kenarında patlatıldığı ancak herhangi bir ziyan oluşmadığı öğrenildi.

 

Şüpheli Yakut'un ikiz plaka hazırladığı 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka vasıtanın bütün memleket genelinde arandığı belirtildi. Söz konusu araçla ilgili Başkent Ankara'daki eylemin derhal ertesi günü Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi'nde ikaz yazısı gönderildiği ortaya çıktı. 18 Şubat'ta gönderilen yazıda, Ş.O. adlı şüphelinin, 9 Kasım 2015'te düzmece plakalı ve sağ tamponu kırık 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka vasıtayı Diyarbakır'da öğretmenlik yapan B.Ç. ile beraber İstanbul'a getirmiş olabileceği belirtildi. Yazıda, Ş.O. ve B.Ç.'nin 10 Kasım'da İstanbul'dan Diyarbakır'a döndükleri vasıtanın İstanbul'da görüldüğü ve sansasyonel eylemlerde kullanılabileceğinin değerlendirildiği bilgisine yer verildi.

Arap Yakut'a ilgili güvenlik birimlerine yönelik bombalı vasıta uyarısı yapıldığı ortaya çıktı. Yine, Başkent Ankara saldırısı sonrasında emniyet birimlerine gönderilen diğer bir yazıda Arap Yakut'un 06 GS 825 plakalı VW Transporter araçla fiil yapabileceği anlatıldı.

Son Güncelleme: 25.02.2016 08:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
havaöveh 2016-03-05 08:27:27

haber